Dušan Tadić
Dušan Tadić; Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Dušan Tadić je kao kapiten Ajaksa od početka sezona najčešće na udaru legendi kluba i navijača, a blamaža protiv Ajaksa i poraz od 6:1 samo su doveli atmosferu do tačke pucanja.

Tadić je čak i isključen u 73. minutu i biće suspendovan za sledeći susret.

PROČITAJTE JOŠ

„Tadić je potpuno van forme. Imam poštovanje za njegovu karijeru, ali nekada dođe vreme kada morate da ga izvedete sa terena. Morate da ga lišite ove bede, pa čak i navijači hoće da se to desi. Samo Alfred Šruder ne misli o tome“, rekao je Rafael Van der Vart, čuveni vezista Ajaksa i Holandije.

Ništa blaži nije bio ni Vesli Snajder koji je znao da blista u Interu, ali u poznijoj fazi karijere je bio daleko od onog igrača.

„Tadićeva forma polako deluje sramotno… Kao da je potpuno van forme. U ovom trenutku morate da mu prekratite muke i stavite ga na klupu. Kapiten je tima, ali može da bude i kapiten tima tako što će dati i drugim igračima šansu“, rekao je Vesli Snajder koji smatra da „već neko vreme Tadić nije svoj“.

Priključio se i analitičar Teo Jansen koji je poručio.

„Tadić samo treba malo da ćuti. Imam osećaj da postoji određena iritacija unutar grupe što se menjaju isti igrači i da postoje neke nedodirljivi u startnoj postavi. Tadić više ne pravi razliku. Kapiten je, trebalo bi da ima manire, a sve vreme pokazuje i viče na saigrače. Bolje da uradi neke logične stvari sa loptom u nogama. Pa, protiv Napolija ih je izgubio najviše. Zaista dramatično. Da smo Vesli i ja u svlačionici sada bismo u svlačionici rekli „Ne mogu da verujem da taj momak igra svaki put. Ne može više ništa“, rekao je Jansen.

BONUS VIDEO Gol Tadića za vođstvo Ajaksa protiv Sparte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar