Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbalska Superliga ulazi u završnicu u senci skandala sa nameštanjem, prijavljivanjem mečeva, ali i skidanjem istih sa ponude kladionica.

Ove godine Superliga će biti za zaborav, zbog preglomaznog formata sa 20 ekipa, čak šest timova ispada, što je otvorilo prostor za potpuni haos u završnici.

PROČITAJTE JOŠ

Ostalo je još šest kola, a čak i 11. tim strepi za opstanak – Radnički Niš ima samo 39 bodova, koliko i Rad, koji je doživeo veliki preporod kako sezona odmiče.

Javor, Voždovac i Napredak imaju po 38 bodova (Kruševljani trenutno u zoni ispadanja na ivici), sledi Novi Pazar sa 36 bodova, Inđija je na 17. poziciji sa 34, otpisani su Zlatibor, Mačva i Bačka.

Ipak, poseban „hit“ ovog dela prvenstva je tim „građevinara“, jer je ekipa sa Banjice u poslednjih pet kola osvojila čak 12 bodova, ispred nje su samo Čukarički sa 13 i Crvena zvezda sa maksimalnih 15.

Štaviše, Rad je uz rame Partizanu, Mladosti i Vojvodini, koje takođe imaju po 12 bodova u poslednjih pet mečeva.

Poseban je kuriozitet što je glatko pobedio dve ekipe iz vrha, Radnik sa 2:0 i Vojvodinu identičnim rezultatom.

Radnik je nastradao uz neverovatne promene u kvotama, Rad je bio favorizovan kao da ne igra protiv polufinaliste Kupa i tima koji ima najboljeg strelca lige, a protiv Zlatibora, viđeno je da su kvote i skidane.

Takođe, Rad je jedini tim koji je u poslednjih pet kola pobedio Vojvodinu, ekipu koja se sprema za polufinale Kupa.

Vrh Superlige u poslednjih 5 kola Foto: flashscore.com

Dve od četiri pobede ostvarene su uz velike kladioničarske kontroverze sa ponudom ovog meča, a kvota na Radnik je skakala sa 4.00 na 10.00!

Tako je bilo u kladionici „William Hill“, a kvota za pobedu Rada pala je sa 1.75 na 1.27.

Naravno, neće biti objašnjenja zašto su mečevi ostali van ponude i zašto kvote tako vrtoglavo skaču i padaju u srpskom fudbalu. Samo ako se baš javi UEFA, ali tamo imaju sad pametnija posla zbog Superlige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar