Foto: Starsport

Golgeter crveno-belih je krvario za klub, slomio je Liverpul, klicalo se njegovo ime, a onda... Sve se preokrenulo u jednoj akciji

Sve je počelo sa velikom euforijom a završilo se kao najgori košmar. Tako bi se u najkraćem mogla opisati noć u u kojoj je Crvena zvezda tragično eliminisana u plej-ofu za Ligu šampiona posle remija od 2:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Spektakularan ambijent, prednost od 2:0 i protivnik u nokdaunu je bio scenario kakvom su se svi u Zvezdi nadali. A onda su pali zvezdini heroji. Prvo je Milan Borjan koji je svojim odbranama godinama nosio ekipu nakon sjajno odbranjenog penala primio neverovatan gol sa distance, a onda je ušao Milan Pavkov i zaokružio Zvezdin horor.

Napadač koji je toliko puta doneo radost navijačima Zvezde ušao je u igru da zatrese mrežu Makabija, a umesto toga uspeo je da je zakuca u sopstveni gol. Želeo je najbolje, spremao se da loptu ispuca daleko, ali je ona samo skliznula i završila u mreži iza Borjanovih leđa. Muk na stadionu, šok, neverica… Toliko puta heroj Crvene zvezde je ni kriv ni dužan postao tragičar u želji da svoj klub ponovo lansira u elitu.

Tako je robusni centarfor praktično na kraju mandata u crveno-belom i sve izvesnijeg odlaska postao tragičar i učinio da njegovo ime još jednom bude zapamćeno na evrosceni, ali ovoga puta ne onako kako je želeo. Surov je fudbal sport. Ne pobeđuju uvek najbolji, a jedan potez deli igrača od idola navijača do tragičara.

Suze Milana Pavkova na kraju meča protiv Makabija to najbolje govore, a njegova karijera u Crvenoj zvezdi je dobila pun krug.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Što se tiče Pavkova, doneo nam je mnogo sreće i ko ga osuđuje nije pravi zvezdaš. Doneo je dosta radosti našem klubu“, istakao je Borjan koji je tešio gorostasa posle meča i u jednoj rečenici pogodio suštinu.

„Hej Pavkov, skoči i daj gol glavom“, bila je pesma koja se godinama orila na stadionu „Rajko Mitić“ u čast golgetera koji je obeležio noviju istoriju Crvene zvezde u koju je došao kao potpuni autsajder.

Generacije će prepričavati njegov performans protiv Liverpula kada je Crvena zvezda savladala mašineriju Jirgena Klopa, a Pavkov sa dva gola uništio Virdžila van Dajka.

Ne tako davno, pre godinu dana centarfor Zvezde je uspeo da šokira i veliki Milan kada je ušao sa klupe i u 90. minutu glavom doneo izjednačenje, a pamti se i njegov gol Helsinkiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona kada je skinuo teret sa ekipe.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

A došao je Pavkov u Crvenu zvezdu na mala vrata iz Radničkog iz Niša bez velikih očekivanja. Napadač kojem je adut bila samo skok igra prometnuo se u jednog od najboljih transfer poteza Crvene zvezde. Samo njegovi golovi su vredeli desetine miliona, a Zvezda će i profitirati na njegovom transferu u Kuvajt.

Igrač čiji je prvi ozbiljniji transfer dogovoren na jednoj benzinskoj pumpi, postao je simbol zvezdinog uzleta i sjajnih evropskih uspeha prethodnih pet godina. Sa njegovim dolaskom se poklopio i početak šampionskog niza koji i dalje traje – pet godina, pet titula.

I ove sezone Pavkov je krenuo žestoko, željan da se oprosti od dresa Zvezde golovima. Pet puta je zatresao mrežu u Superligi i jednom u dvomeču protiv Pjunika, ali svoju bajku u crveno-belom nije uspeo da dovede ko kraja. Igrač koji je nadmašio sva očekivanja tako će otići sa teretom autogola i nezasluženih posprdnih komentara.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde, zviždali i himni Lige šampiona pred revanš s Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare