Ronaldo Torino
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako je u svojim počecima fudbal bio "sport za sirotinju", savremeno doba i globalna popularnost igre, donela je ogromne količine novca najvećim zvezdama.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što su pokazivali dominaciju na fudbalskom terenu, mnogi od njih su se trudili da to pokažu i kroz novac, kupujući luksuzne kuće i imanja.

Neke od njih su prava arhitektonska remek dela, a zajedničko im je da vrede milione.

Ovo su neke od najluksuznijih i najskupljih kuća koje poseduju fudbaleri.

Dejvid Bekam

Neprikosnovena na ovoj listi jeste bivša fudbalska zvezda i jedan od najpopularnijih igrača u istoriji, Dejvid Bekam.

On je vlasnik luksuzne kuće u Londonu koju je 2013. godine kupio za 36 miliona dolara, da bi tokom godina u nju uložio još 10 miliona. Bekamove komšije su poznate ličnosti poput Robija Vilijamsa i Sajmona Kauela.

Kuća je dobila nadima Bakingemska palata, kao aluzija na kraljevksi dvorac u Londonu.

Bekamovi pored toga, poseduju još nekoliko luksuznih nekretnina u Velikoj Britaniji, Majamiju i Dubaiju.

Vejn Runi

Dom Vejna Runija izgleda mnogo sličnije palati nego kući.

Nekadašnja zvezda Mančester junajteda je godinama bio jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu, pa mu nije bio problem da u Engleskoj, u Česajru, napravi sebi dom iz snova. On je kuću kupio za šest miliona dolara, ali je mnogo investirao u nju, pa se njena vrednost sada procenjuje na oko 17 milona dolara.

U okviru njegove kuće postoji sportski muzej, ogroman unutrašnji bazen, bioskop i đakuzi.

Postoji čak i simulator za golf, za slučaj da mu dosadi sve drugo što ima.

Kaka

Brazilac Kaka je imao sjajnu igračku karijeru, a svoj luksuzni dom je pronašao u Madridu. On je kuću kupio za skoro 10 miliona dolara u eksluzivnom naselju La Finća, gde svoj dom ima i Kristijano Ronaldo. Procenjuje se da je vrednost Kakine nekretnine trenutno oko 15 miliona dolara.

Kada je otišao iz Reala u američki MLS, Brazilac je kuću iznajmljivao Geretu Bejlu za 20 hiljada dolara mesečno.

Kuća ima bazen unutra i teretanu, a neke od kompšija su Serhio Ramos i Zinedin Zidan.

Kristijano Ronaldo

Kada je odlučio da napusti Real Madridd i pređe u Juventus, Kristijano Ronaldo je svojoj porodici obezbedio dom u kojem će maksimalno uživati. Novi kralj Torina je jednostavno morao da ima i svoj dvorac.

Poseban put do vile, bujna vegetacija i ogromno dvorište, bile su ključ za kupovinu ove kuće od skoro 10 miliona evra, za koju je Ronado rekao da ga mnogo podseća na dom iz Madrida.

Jedna od glavnih stvari je teretana i bazen, na kojima Kristijano konstantno održava formu, a kuća se nalazi na brdu iznad grada, koji joj leži pod nogama, što su mnogi protumačili kao simboliku podnožja kraljevskog prestola.

Leo Mesi

Kuća sa pogledom na more, koja se nalazi u zoni iznad koje nije dozvoljeno letenje, donosi istinski mir Leu Mesiju i njegovoj porodici.

Fudbaler Barselone koji je kupio i luksuzni apartman u Majamiju, živi u elitnom predgrađu Barselone, nedaleko od Nou Kampa. U okviru imanja ima i manji fudbalski teren, igralište za troje dece, bazen i teretanu.

Tu su i spa i bioskop u kući, a najfascinantniji detalj je, to što iz vazduha, kuća podseća na fudbalsku loptu.

Čovek jednostavno živi za fudbal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare