Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i sedmu pobedu u sedam kola Superlige. Na Banovom brdu je bez većih problema savladan Čukarički - 3:1 (1:0). Debitantski nastup za crveno-bele upisao je novajlija iz Bolonje Dijego Falčineli, a meč je obeležila horor povreda Marka Docića iz Čukaričkog.

Od prvog minuta Zvezda je krenula silno što je donelo prednost već u 4. minutu kada je mrežu domaćih pogodio Nemanja Milunović. Naslućivala se goleada, što dolikuje susretima dva rivala, ali se to bar u prvom poluvremenu nije dogodilo.

Na odmor se otišlo upravo s minimalnim vođstvom Zvezde.

Nastavak je doneo čak tri pogotka. Prvo je prednost crveno-belih uz dosta sreće duplirao Mirko Ivanić udarcem sa 16 metara.

Bio je to 50. minut, a samo četiri minuta kasnije posle prekršaja nad Vukanovićem sudija je pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je Gelor Kanga koji je rutinski matirao golmana „brđana“.

PROČITAJTE JOŠ

I pored ubedljivog vođstva crveno-belih, Čukarički se nije predavao, igrao je svoju igru i stvarao prilike. Prvo je u 81. minutu Pantić pogodio stativu, da bi put do mreže pronašao Savić u 83. minutu. Na kraju se ispostavilo da je to konačan rezultat susreta.

Senku na ubedljiv trijumf Zvezde bacila je teška povreda kapitena Čukaričkog Docića, kojeg je nenamerno povredio Seku Sanogo. Narednih dana biće poznata težina povrede fudbalera Čukaričkog.

S druge strane, Crvena zvezda za koju je debitovao novajlija Dijego Falčineli, okreće se meču sezone koji je zakazan za 16. septembra u Nikoziji protiv Omonije.

Italijan koji je danas stigao iz Bolonje ušao je u igru u 79. minutu umesto Seku Sanogoa.

 

Dijego Falčineli; Foto: Starsport

Čukarički – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Strelci: Savić u 84 – Milunović -3, Ivanić 50, Kanga 54. min.

Stadion: FK Čukarički

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

Čukarički: Petrović, Ćirković, Šapić, Ostojić, Tošić – Docić (od 65. Lukić), Kajević – Savić, Pantić, Birmančević (od 75. Rakonjac) – Eze.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (od 55. Pankov) – Nikolić, Sanogo (od 79. Falčineli) – Gavrić, Ivanić, Kanga – Boaći (od 4. Vukanović).

90+5 KRAJ MEČA!

Zvezda je upisala i sedmu pobedu u Superligi. Borio se Čukarički, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi šampiona Srbije.

90′ – IGRAĆE SE JOŠ PET MINUTA

88′ ZVEZDA POGAĐA STATIVU

Polukontru Zvezde pokušao je da kruniše Spiridonović udarcem sa 16 metara, ali je lopta posle Petrovićeve intervencije od stative završila u korneru. Nakon udarca iz ugla Nikolić je gađao preko gola.

86′ ŽUTI ZA LUKIĆA

Neoprezni start fudbaleraČukaričkog kažnjen je javnom opomenom

84′ GOOOL! SAVIĆ SMANJUJE

Sjajno je ofanzivac domaćina šutirao s ivice šesnaesterca i smanjio zaostatak.

83′ Nova pretnja Pantića

Sjajnom fintom fudbaler Čukaričkog bacio je na travu Nikolića i uputio udarac sa oko 18 metara, ali je gađao preko gola.

81′ STATIVA!

Danilo Pantić, bivši fudbaler Partizana i Čelsija iz odlične pozicije pogađa levu stativu Borjanovog gola. Mogao je Čukarički da smanji prednost Zvezde.

79′ FALČINELI U IGRI!

Neverovatno, ali istinito. U istom danu kada je stigao i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, Dijego Falčineli je ušao u igru protiv Čukaričkog.

Zameni je Sanogoa, i praktično je pravo s aerodroma završi na terenu.

78′ ŠANSA ZA ČUKARIČKI

Tošić je zapretio s desne strane uputio je loptu u srce kaznenog prostora koja je išla paralelno s gol-linijom, ali nikog od igrača Čukaričkog nije bilo da je ubaci u mrežu.

74 – Loš pokušaj Kange

Odlučio se ofanzivni vezista za udarac sa velike udaljenosti, lopta je otišla daleko pored gola.

65′ ŽESTOK PROTEST KLUPE ČUKARIČKOG

Besni su bili domaći zbog toga što je sudija Lukić pokazao samo žuti karton vezisti Zvezde za neoprezan start nad Docićem.

59′ TEŠKA POVREDA DOCIĆA

Sanogo je bio neoprezan. Krvnički je startovao na kapitena Čukaričkog Docića. Đonom desne noge je udario u potkolenicu defanzivca domaćih koji je jaukao od bolova.

Iznet je s terena. Činjenica je da nije postojala namera Zvezdinog veziste, ali je isto tako sudija mogao da mu pokaže direktan crveni umesto žutog kartona.

56′ KAJEVIĆ PROPUŠTA VELIKU ŠANSU

Odlično je Birmančević prošao po desnoj strani i uputio sjajan centaršut. Kajević je nadskočio Gajića, „tukao“ je glavom, ali nije uspeo da pogodi gol Borjana.

54′ GOOOL! 

Kanga je rutinski pogodio s „kreča“. Prvi pogodak momka iz Gabona nakon povratka u Crvenu zvezdu.

53′ PENAL ZA ZVEZDU

Tošić je kasnio i srušio je Vukanovića u kaznenom prostoru.

50′ GOOOL! ZVEZDA VODI 2:0

Ivanić uz dosta sreće duplira prednost Crvene zvezde. Šutirao je sa šesnaest metara desnom nogom, a lopta je zakačila Ćirkovića, dovoljno da malo promeni putanju i završi u mreži.

47′ Degenek raščišćava

Sevnula je kontra Čukaričkog na samom startu drugog dela igre, odličan centaršut s leve strane uputio je Čukarički, ali je Degenek bio na pravom mestu i poslao je loptu u korner.

46′ Nastavljena je utakmica na Banovom brdu.

19.48 POLUVREME

45+1′ Prvo poluvreme produženo je za 60 sekundi

Zbog povrede Boaćija na samom startu susreta, odlučeno je da prvi deo utakmice bude produžen za minut.

43′ Velika šansa i očajan pokušaj Vukanovića

Crvena zvezda se s nekoliko brzih pasova izvukla iz visokog presinga Čukaričkog, Ivanić je uputio idealnu loptu Vukanoviću koji je ušao u šesnaesterac i traljavo, levom nogom šutirao pored gola.

39 ‘ Gruba igra, kažnjen i Rodić

Levi bek Crvene zvezde je zasluženo dobio žuti karton pošto je klizećim startom oborio ofanzivnog igrača Čukaričkog u opasnoj zoni.

37′ Kajević „požuteo“

Zbog grubog starta nad Gavrićem, iskusni Kajević je dobio žuti karton. To je treći žuti karton na meču, pre njega opomenuti su Boaći i Gajić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

35′ Korner za Zvezdu

Gelor Kanga odlično je izveo prekid iz desnog ugla, prebacio je loptu na drugu stativu gde je najviši u skoku bio Rodić, ali je njegov udarac glavom izblokiran.

33 ‘ Pada tempo

Brz fudbal u prvih pola sata demonstrirali su Čukarički i Vojvodina, pa je u jednom trenutku bilo neminovno da malo padne ritam igre.

28′ Gajić agresivan

Desni bek Crvene zvezde već ima žuti karton, pa će morati da povede računa kako ne bi pre vremena otišao na hlađenje.

22′ – Visok presing domaćina

Čukarički je izašao visoko i pokušava da izvrši pritisak na poslednju liniju Crvene zvezde, ali Stankovićevi fudbaleri kroz pas uspevaju bez problema da iznesu loptu.

17′ – Pokušaj Gavrića

Bezopasan udarac uputio je Gavrić s velike udaljenosti, lopta je završila daleko pored gola.

13′ Sjajna šansa za Čukarički

Savić je zapretio levom nogom, lobovao je Borjana koji je istrčao s gol-linije, ali je odličan pokušaj Savića završio pored desne stative Zvezdinog gola.

8′ – IVANIĆ PRETI 

Solidno je desnom nogom s distance pokušao Mirko Ivanić, ali je Petrović uspeo da loptu skrene u korner.

5′ – BOAĆI POVREĐEN

Napadač Zvezde Ričmond Boaći povredio već na samom startu meča posle jednog doskoka. Umesto njega u igru je ušao Aleksa Vukanović.

Rezignirati Boaći je bacio flašicu s vodom koja se od klupe odbila i pala u teren, a glavni sudija pokazao mu je žuti karton.

3′ – GOOOL!

Zvezda je već u 3. minutu došla do prednosti preko Nemanje Milunovića koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu, te je sa šest metara zakucao loptu levom nogom pod prečku.

1′ – ČUKARIČKI TRAŽI PENAL

Foto: Starsport

Već u prvom minutu domaćin je izborio korner koji je izveo Pantić, a posle gužve u šesnaestercu Čukarički je tražio penal jer je lopta napucala Boaćija u ruku. Ruka je bila uz telo.

19.00 – MEČ JE POČEO

Fudbaleri Čukaričkog, desetkovani povredama, pokušaće da iznenade Crvenu zvezdu u 7. kolu Superlige.

18.51 – PREVENTIVA!

Dejan Stanković trener Crvene zvezde je na konferenciji uoči derbi meča sa Čukaričkim najavio da ukoliko ne bude Kataija i Bena, da je u pitanju čista preventiva, te da povrede nisu teže prirode i da ne treba praviti bilo kakvu dramu oko toga.

Po svemu sudeći, obojica će biti spremni za izuzetno važan meč sa Omonijom 16. septembra na Kipru.

Treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću danas je 42. rođendan, pa su mu igrači i stručni štab u klupskim prostorijama priredili iznenađenje, a kapiten Milan Borjan uručio mu je poklon.

18.36 – BAHATO PRETITI ZVEZDI

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović poručio je pred početak meča.

„Veliko zadovoljstvo danas u lepim uslovima, nažalost bez publike. Fudbal nije fudbal. Svaka reč može da zvuči kao alibi, imali smo osam igrača u reprezentaciji, četiri standardna igrača povređena. Dan pred utakmicu imali smo 16 igrača. Imamo obavezu prema sebi, fudbalu i protivniku da budemo na maksimalnom nivou. Nisam siguran koji je to maksimum, ali verujem da će biti izgaranje do poslednjeg trenutka. Naravno, bahato je pre utakmice kada igrate sa Zvezdom reći bilo šta. Ekipa Dejana Stankovića ima sve ubedljive pobede, ali sportski je ići na pobedu“, poručio je Veselinović.

18.30 DOBRO DOŠLI!

Uz lajv blog možete da pratite sva dešavanja na Banovom brdu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare