Dejan Stanković se prisetio meča Crvene zvezde i Kajzerslauterna pred kvalifikacije za Ligu šampiona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, pričao je pred meč 7. kola Superlige sa Čukaričkim (petak, 19 časova) i o novom napadaču crveno-belih Dijegu Falčineliju.

Napadač Bolonje stigao je u četvrtak oko podneva u srpsku prestonicu i uputio se pravo na „Marakanu“.

PROČITAJTE JOŠ

Jedno od glavnih pitanja odnosilo se na novajliju koji je stigao iz Serije A. Da li je Zvezda gledala Dijega Falčinelija?

„Dosta smo ga skautirali, pratili. Rekao sam polako. Prelazni rok traje, evo došao je momenat. Iskusan napadač, levonogi. Imao je briljantnu sezonu u Krotoneu pre tri godine. Posle je otišao u Sasuolo, pa u Bolonju. Pričao sa Sinišom, da čujem za momka kakav je kao ličnost. Jedan profesionalac, neko ko mnogo radi za ekipu. Neki trener su ga malo i po krilu stavljali, jer želi da se žrtvuje, dosta radi. Ja ga vidim kao prvog špica. Mislim da može dosta da nam donese zbog načina na koji igra. Trenirao je. Njegova poslednja utakmica 14. avgusta. Počeo je pripreme, u trenažnom je procesu. Pričaću s njim. Da vidimo što brže u kakvoj je formi“, odgovorio je Stanković.

Koliko ćete pomoći Falčineliju da se što pre adaptira, s obzirom na to da govorite italijanski jezik?

„Sigurno da će mu pomoći komunikacija, pričam italijanski kao srpski. Komunikacija direktna i prava. U stafu imamo tri Italijana, da se što pre adaptira. Ovo mu je prvo inostranstvo. Obično ne idu iz Italije, nego smo mi ti koji idemo tamo. Dijegu je ovo prvo iskustvo van Italije, učinićemo sve da se što pre adaptira i da se oseća kao kod kuće“, završio je Stanković.

Zvezda se vraća na teren posle reprezentativne pauze?

„Prva utakmica posle pauze, imali vremena da odmorimo, da radimo, kreće novi ciklus, dosta utakmica. Kao i prethodni ciklus, dosta važnih, jakih utakmica koje ti određuju putanju sezone. Znamo šta nas očekuje. Ekipa je spremna, odmorili su pre svega dobro, radili su dobro zadnjih dana. Spremno ćemo dočekati izazove koji su ispred nas“, ističe trener Zvezde pred sutrašnje gostovanje Čukaričkom.

Da li će Katai biti spreman, s obzirom na lakšu povredu?

„Katai je ok. To je samo preventiva. Utakmica 16. je utakmica sezone, ali ne mogu da pričam o tome jer želim da se spremimo mnogo dobro za meč sa Čukaričkim. Videćemo da li će Katai da igra ili ne, na meni je da presečem. Nema nikakvih problema, potvrede i manje pauze su sastavni deo fudbala, treba ih rešiti, ne da se pravi drama. Katai i Ben su spremni za meč sa Čukaričkim, ja ću odlučiti da li će igrati“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar