Foto: EPA-EFE/Mariscal

Fudbaleri Atletiko Madrida su nakon penala izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona pošto su na svom terenu izbacili ekipu Intera.

Atletiko je posle poraza od 1:0 u prvoj utakmici i prednosti Inter au revanšu izborio produžetke,a potom i penale u kojima je briljirao Jan Oblak koji je sa dva odbranjena ejdanaesterca postao heroj ekipe Dijega Simeonea.

Poveo je Inter u 22. minutu golom Dimarka,a samo dva minuta kasnije je izjednačio Grizma. Produžetke je doneo golom Depaj u 87. minutu za potpunu dramu u Madridu.

#related-news_0

Nakon pogodaka u prvoj seriji, vidlei smo odbrane Oblaka i Somer au drugoj, da bi slovenački golman odbranio penal i u trećoj seriji. Tačku na ovaj meč je stavio Lautaro kamrtinez koji je u petoj seriji promašio čitav gol.

Atletiko je krenuo sa inicijativom od starta meča i već u prvih nekoliko minuta bio opasan pred golom rivala, ali bez velike prilike. U jeku inicijative domaćih je do šanse došao Inter iz kontranapada. Damfris je u kontri umakao čuvarima i pokušao da savlada Oblaka udarcem u bliži ugao, ali se Slovenac nije dao. I drugi, identičan pokušaj posle odbitka je imao isti ishod.

Sledeći opasan napad videli smo osam minuta kasnije kada je Dimarko probio po levoj strani i pokušao da iz opasne kontre servira loptu Lautaru, ali je Vitsel u poslednjim trencuima izbacio loptu.

Najbolju šansu su domaći u prvih pola sata imali u 29. minutu kada je Moranta na centaršut sa leve strane šutirao glavom, ali je Somer bio dobro postavljen.

A potom su su usledila dva minuta ludila.

Inter je poveo nakon Dimarko, posle brze kontre gostiju koju je povukao Barela postigao gol za muk na stadionu. Već u sledećem napadu je Atletiko došao do izjednačenja.

Usledio je centaršut sa desne strane, kada je Morata ostavio loptu Grizmanu koji je preciznim udarcem iz kaznenog pogodio desni ugao gola golmana Intera. Mogao je lako Grizman za sedam minuta da preokrene rezultat. Snašao se u protivničkom šesnaestercu i stvorio sebi prostor za udarac, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Pavar i donekle se iskupio za grešku kod prvog gola.

Atletiko je prvi zapretio u nastavku. Sjajno je išla akcija domaćih preko levg boka, odakle je stigla lopta do Antoana Grizmana koji je neometano šutirao ka golu Intera, ali je lopta čini se bila blizu Somera, tako da je Švajcarac mogao da se pruži i odbrani ovaj pokušaj napadača Atletika.

Nešto kasnije se u prilici našao i Inter.

Pogrešio je u pasu Stefan Savić lopta je došla pravo u noge Henriku Miktarijanu, koji je potom uputio jedan neprecizan udarac.

Usledio je nešto mirnije period, aonda je krenula ludnica u poslednjih 15 minuta.

Prvo je zapretio Inter. Sjajan pas je Lautaro Martnes uputio ka Tiramu, koji je bio u dobroj poziciji, ali je šutirao preko gola. U 80. minutu smo vidlei šanse na obe strane. Velika gužva je pred golom Intera kada je Depaju sa noge skinut zicer na petercu. Odmah je Inter imao protivudar kada je Barela otišao u kontru, ali je njegov udarac otišao pravo u Oblaka.

Ludnicu je najavio Korea koji je ppogodio stativu posle snažnog udarca sa ivice kaznenog prostora,a onda eksplozija oduševljenja na stadionu. Dobra lopta Kokea koji je proigrao Depaja, a Holanđanin je loptu poslao u donji desni ugao gola Intera, čime je svom timu doneo izjednačenje u ukupnom rezultatu.

Mogao je Atletiko da sve reši i pre produžetka, kada je Rikelme koji je sa desetak metara šutirao preko gola i to na sjajan pas Grizmana.

Nismo videli mnogo prilika u dodatnih 30 minuta iako se ekipe nisu samo branile, ali kako da je falilo energije pa se pristupilo izvošđeenju penala.

U prvoj seriji smo videli sjajne udarce i golove Člhanoglua za Inter i Depaja za Atletiko, nakon čega su na scenu stipili golmani. Prvo je Oblak odbranio udarac Sančesu, a Somer Saulu, ali je Slovenac nastavio i u trećoj seriji i odbranio udarac Kalsenu. KRikelme  je potom bio precizan i doneo prednost Atletiku, da bi u četvrtoj seriji bili sigurni Aćerbi i Korea.

Na kraju smo videli i najlošiji penal kada je Lautaro Martinez šutirao preko gola.

Atletiko se tako priključio Realu, Barseloni, Mančester sitiju, Arsenalu, Bajernu, Borusiji Dortmund i PSŽ-u a žreb će biti održan u petak od 12.00

Atletiko Madrid – Inter 2:1 (3:2 nakon penala)

(Grizman 35, Depaj 87 -Dimarko 33)

Stadion: Metropolitano; Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

Atletiko Madrid: Oblak – Molina, Savić, Vitsel, Ermoso, Lino (od 71′ Rikelme) – Ljorente (od 98. Aspilikueta), Koke, De Paul (od 71′ Korea) – Morata, Grizman (od 106′ Saul)

Inter: Zomer – Pavar, De Fraj, Bastoni (od 72′ Ačerbi) – Damfris (od 72′ Darmijan), Mhitarjan (od 111′ Klasen), Čalhanoglu, Barela (od 84′ Fratezi), Dimarko (od 84′ Bisek) – Tiram (od 103′ Sančez), Martinez

Atletiko - Inter 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar