Davor Šuker; Foto: REUTERS/Antonio Bronic

Davor Šuker, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske i legenda Real Madrida, dao je opširan intervju za njegov bivši klub Sevilju. Otkrio je ko mu je bio idol u detinjstvu, kao i ko je najteži protivnik, za kog još nema leka.

Prvi čovek hrvatskog fudbala Davor Šuker je od 1991. do 1996. godine branio bolje Sevilje, pa je bez pogovora pristao na intervju za klub, na čijim zidinama stadiona „Sančez Pisuan“ se nalazi i njegov lik.

PROČITAJTE JOŠ

„Fudbal je važan, ali zdravlje je još važnije. Puno ljudi se bori za život. Jedini protivnik protiv kog još ne znamo da igramo je Covid-19 (koronavirus). Moramo da ostanemo kod kuće i da slušamo lekare. Ja kod kuće imam roditelje i moram da brinem o njima, moram da se žrtvujem“, izjavio je 52-godišnji Šuker tokom video razgovora u programu „Zaustavljena lopta u kući“ na Sevilja TV.

Predsednik HNS (Hrvatski nogometni savez) obelodanio je i ime idola iz detinjstva.

„Uvek smo mi iz Hrvatske gledali prema Nemačkoj. To je bio naš prvi izlaz, jer je u Nemačkoj radio veliki broj Hrvata. Kao dete sam gledao Rumenigea, on mi je bio idol“, rekao je Šuker.

Ipak, nije otišao u Nemačku, nego u Španiju.

„Stigla je ponuda iz Sevilje. Naravno da sam rekao: ‘da’. Kada sam stigao nisam imao problem s privikavanjem, samo sa vrućinom“, našalio se Šuker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar