Davor Šuker; Foto: EPA PHOTO EPA ANTONIO BAT

Legendarni trener Ljupko Petrović koji je sa Crvenom zvezdom 1991. godine postao prvak Evrope, otkrio je neverovatnu priču. Prema njegovim rečima, crveno-beli su te iste godine, dogovorili saradnju sa dva legendarna hrvatska fudbalera, Davorom Šukerom i Robertom Jarnijem.

Ljupko Petrović, trener čuvene generacije kluba s Marakane, iznenadio je srpsku i hrvatsku javnost neverovatnom pričom.

PROČITAJTE JOŠ

„Davor Šuker i Robert Jarni su igrači koje smo već bili kaparisali i koji su trebali da dođu u Crvenu zvezdu na leto 1991. godine. Pričali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora. S postojećom ekipom, pojačanom s ta tri igrača, tvrdim da bismo bili ekipa koja je nezadrživa u Evropi. Isto tako vam tvrdim da bismo ponovili uspeh iz Barija i to možda više puta. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo“, izjavio je Petrović u intervjuu za list Danas.

Ove detalje Petrović donosi u knjizi koju piše povodom 30. godina od Zvezdine evropske titule, u kojoj otkriva i kako je trebal da izgleda ekipa, koja bi u sezoni 91/92 branila evropsku titulu.

Petrović tvrdi da je Zvezda u leto 1991. prodaju Roberta Prosinečkog u Real praktično već bila kompenzovala dovođenjem druga dva istaknuta hrvatska fudbalera.

Šukera iz Dinama i Jarnija iz Hajduka, za koje je već bila platila deo odštete.

Međutim, rat koji je počeo tog leta poslao je Šukera u Sevilju, dok je Jarni karijeru nastavio u Bariju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram