Sudije: Zvezda i Partizan nam crtaju mete na čelo!

Fudbal 23. sep. 202017:04 > 17:26
Podeli:
Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Srpske fudbalske sudije su se oglasile saopštenjem povodom "svakodnevnih medijskih napada".

Oni su naveli da su bili primorani da se jave pošto su suočeni sa „gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca“.

PROČITAJTE JOŠ

U saopštenju su naveli i da izražavaju nezadovoljstvo zbog toga.

„Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja“, ističe se u saopštenju koje su potpisali svi arbitri Super i Prve lige Srbije.

Kako se navodi, „svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Slaviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije“.

„Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta“, poručuju najbolje srpske sudije.

Foto: Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar