Foto: EPA-EFE/Daniel Hambury

Slučaj može da pomuti slavlje.

Arsenal je nastavio svoj pohod na titulu, a u poslednjem meču protiv Bornmuta je ekipa preživela pravu dramu.

Izabranici Mikela Artete pobedili su na svom terenu Bornmut sa 3:2 u 26. kolu Premijer lige nakon što su gubili 2:0. i zadržali pet bodova prednosti ispred Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon drugog gola Arsenala usledila je potpuna opsada pred golom Bornmuta, što je dovelo do pogotka duboko u nadoknadi vremena.

Sudija Kris Kavano produžio je igru za šest minuta, a taman kada je trebalo da svira kraj, Arsenal je u 97. minutu izborio korner. Posle centaršuta lopta je stigla do vrha šesnaesterca do Risa Nelsona, koji je odličnim udarcem doneo veliku pobedu svom timu.

Koliko je preokret protiv Bornmuta vredeo svima u Arsenalu najbolje je pokazao snimak Artetine reakcije na gol. Osim što je trener Arsenala pao u delirijum, na terenu Emirejtsa vladala je pomama posle gola.

Gol je izazvao euforične scene, igrači, navijači i stručni štab trčali su po terenu posle gola. Sudija Kavano je prijavio Arsenal Fudbalskoj Asocijaciji, nakon čega je pokrenuta istraga protiv lidera Premijer lige.

Zakoni o fudbalskom takmičenju u Engleskoj navode da se igrači i stručno osoblje moraju ponašati odgovorno i ostati u svojim granicama, osim u posebnim okolnostima (npr. fizioterapeut koji ulazi na teren za igru uz dozvolu sudije utakmice).

Uostalom, Arsenal bi mogao da dobije i novčanu kaznu, uz eventualne suspenzije za aktere nedozvoljene proslave.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: Dosta više

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar