Sudija Bojan Nikolić otkrio pretnje zbog utakmice Proleter - Javor
Sudija Bojan Nikolić (u sredini) sa pomoćnicima; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Mulj u kome se nalazi srpski fudbal sve je dublji i dublji o čemu svedoče i poruke sudije Bojana Nikolića s kraja prošle godine, o pretnjama uoči i posle utakmice Proleter - Javor.

PROČITAJTE JOŠ

Sukob dve novonastale struje u FSS predvođene Markom Pantelićem i Nenadom Bjekovićem samo su dodatno urušile ono malo što je ostalo od našeg fudbala.

Spletkarenja, pretnje, nameštanja – sve ono čemu mesto nije u fudbalu dominira kod nas, a poslednja u nizu potvrda stiže putem poruka koje je otkrio Mirko Poledica.

Predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ objavio je na Tviteru poruke jednog od sudija iz čijeg sadržaja se zaključuje da se radi o utakmici 16. kola Superlige, Proleter – Javor (2:1), odigranoj 30. novembra 2020. godine, a koju je sudio upravo Bojan Nikolić.

Srpski arbitar se u pomenutim porukama obratio tadašnjem predsedniku FSS Slaviši Kokezi zbog pretnji koje je dobio od prvog čoveka Javora Dragomira Lazovića.

„Poruka koju je poslao sudija tadašnjem predsedniku FSS. Ako je ovo autentično, pohapsiti sve aktere. Lično znam i koji je sudija poslao i imam potvrde sa više strana da su poruke autentične“, poručio je Poledica, a u Nikolićevom SMS jasno se vidi kako je na njega pokušano da se izvrši uticaj po pitanju krajnjeg ishoda meča.

„Gospodine predsedniče, retko kad vam pišem i smaram, ali osećam potrebu da vam nešto kažem vezanu za moju utakmicu u Novom Sadu koju sam sudio. Još u sredu pre utakmice u Ivanjici na Kupu gde sam bio četvrti sudija, gospodin Lazović mi je rekao da vidi da sudim utakmicu u Novom Sadu i od mene tražio BRUTALNOST pozivajući se na vas. Odmah sam mu rekao da ja to neću i da me ne traži za tu utakmicu. Kad sam se vratio kući stiže delegiranje i ja sudim naravno u Novom Sadu“, napisao je Nikolić.

Otkrio je sve detalje kako je čelnik kluba iz Ivanjice i ujedno prvi čovek Zajednice superligaša pokušao da utiče na njega, i kakvu torturu su njegovi pomoćnici i on pretrpeli u Novom Sadu. Navodno je sporan bio penal dosuđen u nadoknadi, iako se na snimku vidi kako je fudbaler Javora, Ibrahim Tanko, oborio domaćeg igrača Živojinovića u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Babić koji je tako doneo Proleteru pobedu.

„Sutradam mi šalje poruke gde mi piše sve šta i kako i koliko, što sam sačuvao, jer ja se ne bavim stvarima rekla-kazala, nego samo činjenicama. Po završetku utakmice u tunelu me je sačekao ceo stručni štab i igrači gde su me vređali kako mene tako i vas uz reči ‘Je*o vas Kokeza, je*o vas savez, svi ste vi stoke’, a da ne pričam da nije bilo policije da bi ispala opšta tuča jer su hteli da nas linčuju i sve i svašta, gospodin Lazović to je njegova frustracija a ne moja.

Po završetku utakmice pozvao me je posmatrač i rekao da sam dobro sudio i pitao me za penal u 92. minutu gde sam mu rekao svoje viđenje što je posle i snimak pokazao da je penal bio čist. Samo mi je jedan faul zamerio zašto sam svirao za ekipu Javora“.

Sudija Nikolić se u svom obraćanju Kokezi osvrnuo na još jednu utakmicu.

„Pre utakmice me je zvao i Karadža (Milan Karadžić, član Izvršnog odbora FSS, prim.aut) da to bude pošteno kao što je i bilo jer sam sa vama i pričao kad smo se videli da će tako i biti dok sudim što se može i videti celu polusezonu da je tako bilo, a posebno u Nišu, Radnički – Radnik, što smo pre posebno pričali.

Ovo vam pišem da znate da kod mene je reč – reč, a obraz – obraz, da ovakvih kao ja nazovi budala koje kad nešto kažu stoje iza toga nema mnogo, jer ja se nikada ali slovima nikada ne pozivam na nekoga bez pokrića kao gospodin Lazović i da traži kako on kaže ‘Brutalnost’ radi ličnog interesa.

O ovome sam obavestio i Karadžu ali on ništa ne odgovara iz njemu znanih razloga“, poručio je Nikolić u svojim porukama Kokezi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar