Foto: Starsport (Xinhua/Predrag Milosavljevic)

Kada vidite njegovu fizičku snagu, smirenost i reakcije na terenu teško da bi bilo ko pogodio da Strahinja Pavlović ima nepunih 20 godina.

Štoper je bio najvažnija karika u poslednjoj liniji „orlova“. Uspešno je ispravljao većinu grešaka saigrača u odbrani, pa čak i kada su Stefan Mitrović i Nikola Milenković upadali u paniku, on je ostajao miran.

Otklonio je opasnost nekoliko puta, ali i pokazao zbog čega je pre dve godine franucski Monako za njega platio 10 miliona evra odmah (uz potencijalni bonus od tri miliona i bonuse od naredne prodaje).

PROČITAJTE JOŠ

Predstavlja pravog modernog štopera koji ne samo da završava posao u defanzivi, već je i izuzetno bitan kada treba započeti napad. Znao je da započne napad ili da dugim loptama reši visoki presing Iraca, bio je potpuno miran, kao da u nogama ima 100 mečeva u dresu reprezentacije. Ipak, istina je da je ovo bio njegov peti nastup u dresu „orlova“, a ovo je bio njegov treći meč koji je odigrao od početka do kraja. Ispit je položio, a mnogi već u njemu vide novog Nemanju Vidića (za SCG debitovao u 21. godini protiv Italije), Nevena Subotića ili Mladena Krstajića.

„Uoči dolaska u Beograd nisam bio siguran 100 odsto šta će selektor Stojković da odluči. Tek kada sam saznao u kojoj ćemo formaciji da dočekamo Irce, ponadao sam se da ću dobiti mesto u izabranih 11. Dobio sam priliku, na moju veliku sreću. Ispalo je kako se poželeti može. Najbitnije je da je Srbija upisala tri boda“, skromno je rekao nakon meča.

Pre nego što je otišao u Monako, imao je dve dobre sezone u dresu Partizana. Debitovao je protiv Proletera, odigrao svih 90 minuta, a Partizan nije primio gol (3:0). Pokazao je „parni valjak“ može da se osloni na njega, pa ubrzo postaje gotovo neizostavni starter.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dominantan u skoku, ali i dovoljno brz da može da isprati brze napadače retko kada je pravio greške.Čak i kada ga niko nije označavao za krivca, znao je da preuzme odgovornost. Sudbina je htela da na poslednjem meču u dresu Partizana ima šansu da osvoji trofej. Finale Kupa Srbije igralo se u Nišu, a Vojvodina je nakon boljeg izvođenja penala osvojila pehar.

Ipak, ovaj meč će uvek biti susret pomešanih emocija za Pavlovića koji je tada postigao jedan od dva gola u dresu Partizana, ali je ostao bez trofeja.

Uspeo sam da postignem gol i tako se iskupim za ona dva koja smo primili, a koja su bila moja krivica. Nisam uspeo da pružim partiju, kao do sada. Imao sam malih zdravstvenih problema pre utakmice, ali sam uspeo da sve saniram. Izašao sam na teren, ali izgleda da nisam bio sto posto spreman i to je koštalo ekipu. Na kraju sam uspeo da greške nadoknadim golom, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Nažalost, poslednja utakmica bez trofeja“, rekao je Pavlović nakon sjajnog pogotka „makazicama“.

Njegov talenat je primetio i rimski Lacio, ali je, navodno, nakon zdravstvenog pregleda taj transfer propao. Crno-beli su odbacili te navode i rekli da je transfer propao jer Partizan i Lacio nisu uspeli da postignu finansijski odgovor.

Usledio je odlazak u Monako, za koji je odigrao samo jedan jedini minut protiv Dižona pre nego što je otišao na pozajmicu u Serkl Briž. Ovaj belgijski klub je u tom momentu bio poslednjeplasirani tim prvenstva, a na devet mečeva je uspeo dva puta da sačuva mrežu tima netaknutu.

Imao je debi iz snova jer je protiv Kortrijka postigao pogodak, sjajno se snašao nakon kornera i u padu matirao golmana rivala. Do sada je dva puta uvršten u tim kola belgijskog šampionata.

O njegovim kvalitetima dovoljno govori što je odigrao 67 mečeva u seniorskom fudbalu i dobio samo jedan crveni karton. Protiv Crvene zvezde je isključen tek u završnici meča, a onda poručio da smatra „da nije zaslužio drugi žuti karton“.

Pavlović je budućnost našeg fudbala, a sa nepunih 20 godina se nameće kao dugoročno rešenje na poziciji štopera.

U sistemu sa tri defanzivca se sjajno snašao, pa je utisak da će samo biti pitanje ko će uz njega pokrivati ostale pozicije u odbrani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar