Stiv Klark, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Selektor fudbalera Škotske Stiv Klark produžio je ugovor do 2024. godine, saopštio je Fudbalski savez te zemlje.

Klark je uspeo da se kvalifikuje sa Škotskom na Evropsko prvenstvo 2020, prvo veliko takmičenje od Svetskog prvenstva 1998. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Na putu do Evropskog prvenstva, Škoti su eliminisali Srbiju u finalu baraža za odlazak na to takmičenje posle izvođenja penala.

Zbog tog poraza je došlo do promena na klupi našeg nacionalnog tima, pa je otišao Ljubiša Tumbaković, a kasnije je došao Dragan Stojković Piksi.

Na Evru Škotska nije uspela da prođe grupu, odigrala je nerešeno sa Engleskom kao najtežim rivalom, ali je poražena od Češke 0:2 i Hrvatske 1:3.

To nije smetalo škotskom Fudbalskom savezu, pa je Klarku ugovor produžen i imaće šansu da vodi tim do Mundijala u Kataru.

Škoti se nalaze u grupi F sa Austrijom, Danskom, Izraelom, Farskim Ostrvima i Moldavijom i trenutno su drugoplasirani sa pet bodova iz tri odigrana meča.

„Ponosan sam što sam produžio ugovor i radujem se nastavku rada na poboljšanju tima“, kaže Klark, a preneo je sajt Fudbalskog saveza Škotske.

Da podsetimo, Klark je vodio Reding, Kilmanrok i Vest Bromvič Albion, dok je bio i asistent u Liverpulu, Čelsiju, Vest Hemu i Aston Vili. Na klupi Škotske nalazi se od 2019. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar