Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Trener Milana Stefano Pioli rekao je da je Crvena zvezda bila težak rival u oba meča šesnaestine finala Lige Evrope.

Zvezda je ispala zbog gola manje postignutog u gostima, nakon 2:2 u Beogradu i 1:1 na San Siru u četvrtak uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jasno je da nismo u najboljem periodu forme. Šteta je što nismo bolje kontrolisali situaciju, sa malo više preciznosti u dodavanju i boljim rešenjima, ali najvažnija stvar je da smo se kvalifikakovali dalje protiv ekipe koja nam je pravila probleme u obe utakmice“, rekao je Pioli posle revanša.

Milan je u prvi meč ušao rezervisano jer ga je čekao okršaj sa Interom. „Rosoneri“ su taj meč za vikend izgubili, ali su i susret na San Siru počeli bez Zlatana Ibrahimovića u postavi.

„U prvoj utakmici prestali smo da tražimo treći gol i odmarali se na lovorikama. Ovog puta to nismo uradili, imali smo šanse sa Rebićem i Ibrahimovićem u ekipi. Na ovom nivou se radi o detaljima i najsitnije stvari mogu da naprave veliku razliku“, objasnio je Pioli.

Pre prvog meča sa Zvezdom Milan je poražen i od Specije, pa su „rosoneri“ u krizi koja traje već desetak dana i gube korak na tabeli Serije A.

„Mislim da možda postoji neki psihološki umor više nego fizički, jer smo kampanju započeli u preliminarnim rundama. Pravimo više grešaka i nismo toliko čvrsti kao nekada, ali ako razmišljamo o našoj sezoni, ona je i dalje puna pozitivnih stvari. Nastavljamo takmičenje u Ligi Evrope preko koje može da se stigne do Lige šampiona.

Slavlje Zvezde posle gola Bena, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

„Pokušavam da ostanem sa svojim igračima tokom čitave utakmice, pružim im pravu podršku, ali oni su na kraju ti koji nose odgovornost i možda počinju da osećaju pritisak. Ne bi trebalo, jer igramo dobru sezonu i prolazak kroz teške trenutke će nam pomoći da postanemo jači u budućnosti“, optimista je Pioli.

Njegov kolega sa klupe crveno-belih Dejan Stanković poručio je da su njegovi igrači, bar što se njega tiče – pobednici ovog dvomeča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar