Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Da je reč o jednom od najtalentovanijih, ne samo srpskih, već i svetskih fudbalera, već se glasno priča.

Prema istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES), Stefan Mitrović se nalazi na listi top 10 najtalentovanijih levih krila na svetu. Dakle ne na nivou Superlige Srbije, ne u Evropi, nego na celoj planeti je među 10 odabranih na svojoj poziciji.

I to dovoljno govori samo za sebe. Ovo priznanje zaslužio je odličnim partijama prvo u dresu Radničkog iz Niša, a zatim i prelaskom u Crvenu zvezdu, kao i debijem u A reprezentaciji Srbije, čime je skrenuo pažnju svetske javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Trk protiv Ferencvaroša za gol u Mađarskoj je slikovito opisao glavno oružje krilnog napadača – vanserijska brzina. Kada se na to doda i dribling uz mirnu završnicu za jednog 20-godišnjaka, jasno je da je Mitrović krilni napadač iz udžbenika.

„Smatram da sam dobar dribler, da sam siguran u završnici, ali mlad sam i svestsan toga da bukvalno u svim segmentima mogu da napredujem“, rekao je Mitrović u prazničnom intervjuu za Nova.rs.

Mitrović je za kratko vreme u crveno-belom dresu pokazao da ima sve ono što je potrebno da talenat pretoči u kvalitet na najvećoj sceni. To nije moglo da prođe tek tako ni kod nezavisne organizacije locirane u Švajcarskoj koja se detaljno bavi statistikom.

Entoni Elanga, Foto: EPA-EFE/ANDREW YATES

Naime, stručnjaci iz CIES su ga stavili u odabrano društvo u kom su još: Adam Hložek (Bajer Leverkuzen), Entoni Elanga (Mančester junajted), Oktavijan Popesku (Steaua), Tales Magno (Njujork siti), Jakub Kaminski (Volfsburg), Harib Suhail (Šabab Al-Afli), Mohamed Darami (Kopenhagen), Gabrijel Veron (Porto) i Olakunle Olusegun (Krasnodar).

Ono što Mitroviću dodatno ide u prilog je da su na pomenutoj listi od njega mlađi samo Popesku, Suhail i Veron…

Ako se mladi reprezentativac pominje zajedno sa velikim nadama engleskih i nemačkih velikana poput Mančestera i Bajera, jasno je o kakvom talentu se radi.

U dresu Zvezde, računajući sve utakmice, odigrao je tek 24 meča i postigao pet golova, pa ono pravo tek dolazi. Uostalom, to je i sam najavio…

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

„Imamo 10 bodova više u odnosu na prvog pratioca na tabeli Superlige, daćemo sve od sebe da zadržimo tu prednost i prvi put u istoriji srpskog fudbala kao prvaci odemo direktno u Ligu šampiona. Svakako da je to jedan od najvećih snova i živim za to“, rekao je Mitrović za naš portal nedavno.

Upisao se u strelce i na evropskoj sceni, debitovao za reprezentaciju Srbiju i teško da je 2022. mogla da mu bude bolja.

BONUS VIDEO Koreografija Zvezdinih navijača pred meč sa Realom u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar