Tečno, brzo i hladnokrvno su igrali igrači Crvene zvezde u revanšu sa Kairatom i potvrdili ono što smo od njih očekivali i pre prvog meča.

Kao kada auto povuče loš dizel, ili talog sa dna rezervoara, tako su izgledali u prvom meču, da bi im se u drugom „pročistile dizne“.

Bilo je samo potrebno malo motivacije i da se u igru ubaci onaj „DNK“ koji je tokom karijere krasio Dejana Stankovića i zbog kog je dobio nadimak „Drago“.

PROČITAJTE JOŠ...

Ako je pred revanš i bilo bojazni da će izostanak biti minus, to je vrlo brzo nestalo, jer su se deca na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ pokazali kao bučna i iskrena podrška i fudbaleri su mogli da igraju punog srca.

A oni iz stručnog štaba Zvezde mogli su da budu zadovoljni onim što vide na terenu, jer da Stankovićevi fudbaleri nisu nosili dresove Zvezde u prvom meču, niko ne bi verovao da su to crveno-beli.

Sada je Deki uneo nekoliko promena koje će se ispostaviti ključnim, smućkao je dobitnu formulu i ona je na kraju rezultirala sa pet golova u mreži Kairata.

Milan Borjan – Sigurna odbrana u 13. minutu kada je ofanziva Zvezde malo utihnula na krilima gola Kataija. Do poluvremena imao još jednu odbranu, ali osim toga nije imao preterano mnogo posla – 6,0.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Marko Gobeljić – Krenuo vrlo angažovano od prvog minuta, nije srljao napred, ali je već posle pet minuta imao šut ka golu koji je otišao pored stative. U žaru borbe se sudario sa Falkom na desnoj strani posle petnaestak minuta. Centrirao je za odličan pokušaj Kataija i njegove lopte ka kaznenom prostoru uglavnom nisu bile loše. Izašao je u 58. minutu i ostavio veoma dobar utisak. Njegov najveći doprinos je bila bespoštedna borba i energija, a nije zgoreg spomenuti da je on poslao pas za Falku za gol – 6,5.

Radovan Pankov – Dobra reakcija u skoku posle visoke lopte Kairata u prvih deset minuta. U 18. pametno poslao na bok loptu za Kangu iz šesnaesterca Kairata, jer je bio u gužvi. Kanga to nije nagradio asistencijom za pogodak. Brže se vraćao posle kornera, generalno je bio sigurniji. Loše reagovao kod pokušaja glavom Kairata u ranoj fazi drugog dela igre – 6,0.

Aleksandar Dragović – Bio je senka Vagner Lava. Greške iz prvog meča bile su nedopustive i nije ih ponovio. Kad god bi lopta prišla Lavu, Dragović je bio tu i u 21. minutu je na sredini oduzeo loptu Kairatu, a onda je fantastično asistirao za gol Dionija. Sjajno reagovao u tri navrata u 28. minutu. Prvo je presekao centaršut ka Lavu, a onda dvaput izbacivao loptu glavom. U drugom poluvremenu bio veoma ekspresivan, dirigovao odbranom kao pravi lider – 7,0.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Milan Rodić – Bek crveno-belih, nije imao mnogo obaveza u prvom delu i pritajio se u odbrani, jer Kairat nije bio ubojit sa strane. Nije bio uopšte, a kako su napadi išli ili po desnom krilu, ili iz sredine, Rodić nije imao mnogo prilika da se istakne. Pa ipak asistirao je Kataiju u devetom minutu. A već u prvim minutima nastavka seče loptu i vuče je napred, pronalazi Ivanića u sredini i asistira za 4:0. U celini bio daleko aktivniji u nastavku – 7,5.

Gelor Kanga – Konkretniji i energičniji pokreti i driblinzi od prvog minuta. Nagovestio je od starta da bi ovo trebalo da bude njegov meč. Katai i Dioni su mu ukrali šou, ali nije imao zašto da bude nezadovoljan. Umalo je asistirao Kataiju na pragu sata igre, a onda oprobao i šut. Isforsirao je jedan i u 75. minutu sa preko 30 metara kada je ispao neozbiljan – 6,0.

Seku Sanogo – On je često bio na „ničijoj zemlji“, odnosno pokrivao je prazan prostor, ili se samo tako čini jer igrači Kairata nisu mogli da urade ništa u napadu. Izlazio je visoko da igra glavom, retko je dobijao loptu i obično je prosleđivao Kangi. Loše je reagovao glavom kada je Vagner Lavu otvorio solidnu poziciju za šut u nadoknadi prvog dela igre. Odlično ušao u šut Vagner Lavu u 59. minutu. U nekim momentima se solidno dopunjavao sa Pankovim – 6,0.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mirko Ivanić – Dobro se ubacio već u trećem minutu, ali nije lopta došla do njega. Prepoznavao je rupe i prostor bolje nego u prvom meču. Povukao se malo posle petnaestak minuta i ustupio prostor igračima koji su išli u širinu. Falilo mu je sreće u kontri Zvezde u 32. minutu kada je za pola sekunde izblokiran. Dao je gol u 49. minutu i vratilo mu se za akciju iz prvog poluvremena. Imao je i dobru situaciju u 60. minutu kada je pucao pored gola – 8,0.

Aleksandar Katai – Smiren, precizan kontrolisao je loptu kako treba u svakom kontaktu, rečju – majstor. To je krunisao ranim golom u devetom minutu. Imao je šansu i za treći pogodak kada je na levoj stativi sačekao visoku loptu i centaršut Gobeljića. Izblokiran je. Potom je idealno proigrao Falka na isteku pola časa igre i umalo je još tada bilo 3:0. Dao je i gol iz slobodnjaka na isteku prvog poluvremena, a do izlaska s terena je ostao konstantna pretnja i napast za gol Kazahstanaca. Pokazivao je da mu nije dosta ni posle dva gola – 8,5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Filipo Falko – Igrao na turbo pogon. Dobro se snalazio s Gobeljićem na desnoj strani. Izuzev jednog nesporazuma kad su se sudarili, Gobeljić je išao šire, Falko je ulazio u sredinu i pravili su višak. Iz jedne takve situacije, Katai je u 23. minutu umalo postigao i treći gol Zvezde. U 25. minutu se vratio i odigrao sjajnu odbranu na beku i naterao rivala na užasan centaršut. Nije imao sigurnosti da reši odličnu situaciju u 30. minutu za 3:0. Osim sa Gobeljićem, dobro se razumeo i sa Dionijem i umalo mu je asistirao. U drugom poluvremenu ušao u šansu tako što je promešao odbranu Kairata kroz sredinu i imao zicer. Ostao bez snage i promašio, ali već u sledećem napadu probušio mrežu za 5:0. Izašao u 67. minutu i bio najbolji Zvezdin pojedinac uz Kataija – 8,0.

Loi Dioni – Dobro odlagao saigračima, bez komplikacija, borbeno ulazio u duele kad je trebalo pritisnuti odbranu i oduzeti loptu igračima Kairata. Često je bio prinuđen da igra leđima i solidno se snalazio u tim situacijama. Prva prava prilika kad je igrao licem ka golu – zatresao je mrežu šutem sa 17 metara u malu mrežu. Majstorski poslao pas petom za Kataija i otvorio šansu za gol u 30. minutu. Odlično se zagradio i probao solidno u 39. minutu kada mu je golman odbranio. Igrao je do 67. minuta i ostavio veoma dobar utisak – 7,0.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Milan Gajić – Ušao umesto Gobeljića u 58. minutu. Veoma dobro pratio Hovhanisjana od prvih napada, dobro uklizavao. Mogao bolje da šutira u 70. minutu, ostavio korektan utisak – 6,0.

Nikola Krstović – Odigrao poslednjih dvadesetak minuta i odmah ušao u šansu za gol na levoj strani. Loše se razumeo sa Kataijem, pre nego je „Magiko“ izašao, ali je solidno istrčavao po levoj strani i borio se – 6,0.

El Fardu Ben – Ubacivao se u sredinu i zauzeo Dionijevo mesto. Nije mnogo aktivno učestvovao u igri, pa bi možda bilo tendenciozno davati pravi sud.

Isti je slučaj i sa Markom Lazetićem i Nenadom Krstičićem koji su zamenili Kataija i Kangu u 79. minutu utakmice. Krstičić je imao jedan dobar pokušaj u poslednjih pet minuta susreta, ali je izblokiran.

Dejan Stanković – Definitivno naučio iz grešaka prvog meča. Pustio Falka na stranu, Gobeljića na drugu, ubrzao igru i taktički i rezultatski „ubio“ Kairat.

Bonus video: Deca dozivala Dejana Stankovića, on imao prelep odgovor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar