Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

"Trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blaževć otkrio je gostujući u hrvatskom "Podkast Inkubatoru" zbog čega ga nije htela Crvena zvezda, kao i da li bi seo na klupu reprezentacije Srbije.

Na direktno pitanje, da li je bilo takvih ponuda da preuzme „orlove“, Blažević je iskreno odgovorio:

„Nikada ozbiljnih. Nisam mogao da razmotrim takvu ponudu. Poštujem njihov sport, njih poštujem, izuzev onih divljaka. Teško, vrlo teško. Ne bi oni hteli mene“, izjavio je Ćiro.

PROČITAJTE JOŠ

Stručnjak koji je vodio Hrvatsku od trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, zatim je nastavio.

„Svojevremeno je Stambolić, koji je bio faca, silno hteo da dođem u Crvenu zvezdu, ali Džajić i Cvetković su rekli: ‘ Gde će Hrvat kod nas da bude trener?!’. I to je dobro. Ali mi smo malo širi, kod nas je Miljan Miljanić bio trener“, poručio je Blažević.

Voditelj se ipak nije dao, nije želeo da ostane nedorečen na Ćirinu konstataciju, pa mu je uzvratio činjenicom da je Robert Prosinečki Hrvat i da je sedeo na klupi slavnog kluba s „Marakane“.

To je iznerviralo iskusnog stručnjaka.

„Prosinečki je pola Srbin, pola Hrvat! Koga ti zaje*avaš sada? Ali, on je Hrvat kojeg ja volim i poštuje sve što je hrvatsko. Nemam primedbu na njega. Moja žena voli Sevilju i želi da vidi taj grad kako treba. On iz Zagreba treba da ide sa njom u Sevilju i da joj pokaže sve. To je odnos prosinečkog i Ćira i njegove porodice“, rekao je između ostalog Ćiro Blažević u „Podkastu Inkubator“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram