Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu Evrope pobedom Klužom (ukupni rezultat 6:1), pa će po peti put zaredom igrati grupnu fazu evropskih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je u Rumuniji izašla u istom sastavu kao u Beogradu i još jednom pokazala da je bolja ekipa od Kluža.

Izabranici Dejana Stankovića su koristili svoje šanse i dovodili do očaja rivale koji su se u nekoliko navrata hvatali za glave.

Milan Borjan 8 – Zvezdina hobotnica. Kao i uvek bio je na visini zadatka, a nekoliko nezgodnih lopti je uspeo da otkloni i smiri odbranu Zvezde. U svakom trenutku kao da je znao koji će biti sledeći potez rivala.

Marko Gobeljić 6 –  Igrao je promenljivo, ali je uspeo da odradi svoj posao. Na momente je bio bolji, a na trenutke je imao mnogo problema sa Paunom.

Aleksandar Dragović 6,5 – Još jednom pokazao da sa njim Zvezda nema razloga za preteranu nervozu. Mrlju na nastup bacio je faul nad Debeljuhom nakon kog je pokazan penal, ali je čak i ovu grešku obrisao Borjan odbranjenim penalom. U svakom trenutku je korigovao odbranu i pokazao zbog čega ima više od 100 reprezentativnih i evropskih nastupa.

Foto: Starsport

Miloš Degenek 7 – Pravio je probleme Rodiću i Dragoviću nakon nekoliko proklizavanja. Ipak, iako je igrao rovit zbog povrede u Beogradu uspeo je da odradi svoj posao.

Milan Rodić 6,5 – Ispao je nakon driblinga Pauna, a nedugo nakon toga je Kluž i stigao do penala. Nije uspevao da ima dovoljno vazduha u plućima da pomogne Kataiju u napadu.

Gelor Kanga 7,5 – Ofanzivni mađioničar kada je dovoljno inspirisan. Kada mu se fudbal igra, on se zapravo igra fudbala. Deli lopte kao od šale, pravi prostor udarcima iz daljine, a saigrači samo čekaju pravu loptu.

Sanogo 6,5 – Opustio se u revanšu, kao da je već mislima bio u Ligi Evrope. Dobio je bespotreban žuti karton kada je laktom udario u lice Graovca, a od tog momenta se uvukla manja nesigurnost. Na kraju uspeo da odradi posao, iako nije bio dominantan kao u Beogradu.

Mirko Ivanić 6,5 – Na momente umoran, pogotovo u prvom delu. „Prodisao“ nakon nekoliko akcija sa Kataijem kada je pokazao zbog čega je bio motor prošle sezone. Imao nešto drugačije zadatke nego ranije, ali ga to nije omelo da odigra korektan susret.

Aleksandar Katai 7 – Igrao na rezervri. Taman koliko je dovoljno. Postigao gol sa penala, skrivao loptu od igrača rivala i imao veliki uticaj kod gola Pavkova. Igrač zbog kog su i Rumuni uživali gledajući Zvezdu.

El Fardu Ben 6,5 – Čovek koji sve bolje sarađuje sa Pavkovim. Može da ispuni sve zadatke koje pred njega stavi Stanković, a svaku utakmicu igra na najvišem nivou. Nije bio dovoljno konkretan u završnici.

Milan Pavkov 7,5 – Pavkov je čovek za velike utakmice i velike stvari. Kada mu se igra niko ne zna koje su njegove granice. Postigao je pogodak u Rumuniji na prazan gol, ali imao uticaja i kod penala za Zvezdu. Pavkov je lako „otresao“ sve rivale koji ga nimalo nisu štedeli.

FK Crvena zvezda, FK Kluž
Foto: Starsport

Radovan Pankov (od 65. minuta) – Odradio posao kako se očekivalo, bez većih problema.

Nenad Krstičić (od 65. minuta) – Od povratka nastavlja da raste iz meča u meč. Dobio nekoliko bitnih duela i dodatno učvrstio vezu Zvezde.

Luis Dioni (od 72. minuta) – Pogodio prečku i najavio još bolje dane u Zvezdi. Crveno-beli bi uskoro mogli da dobiju dva odlična napadača jer Pavkov podiže formu iz susreta u susret.

Veljko Nikolić (od 72. minuta) – Bez konkrentnog učinka

Njegoš Petrović (od 77. minuta) – Premalo vremena proveo na terenu.

Dejan Stanković 7 – Dugo je tražio pravu formulu kroz kvalifikacije, ali je pronašao baš kada je bilo najpotrebnije. Protiv Kluža je oba puta izveo istu postavu, a to naplatio sa dva trijumfa. Nije dozovlio igračima opuštanje i tražio je pobedu i u Rumuniji. Imaće elemenata za analizu, ali će pre toga biti vremena za slavlje.

Bonus video: Atmosfera sa Zvezdine utakmice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar