Dejan Stanković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, najavio je meč protiv Šerifa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Posle Kairata, Zvezda čeka Šerif u utorak od 21.00, revanš se igra 10. avgusta u Tiraspolju u Moldaviji.

Nakon toga, Zvezda će u slučaju prolaza igrati protiv Dinama iz Zagreba ili Legije iz Varšave, u slučaju moldavskog čuda, sledi susret sa poraženima iz Kluž – Jang Bojs u plej-ofu za Ligu Evrope.

„Kao što sam rekao pred Kairat, sve zavisi od nas kakav će rival biti. Kairat je dočekan dosta jako i direktno, uz jak pritisak, gledaćemo da to uradimo i sutra. Da budemo direktni, da ne damo veliku razmenu pasova, imaju momke sa individualnim kvalitetom, imaju dosta stranaca i roster sa individualnim kvalitetom, od nas dosta zavisi. Gledaćemo nas“, rekao je Stanković.

Nije želeo da poredi Kairat i Šerif.

„Ne možeš da porediš sa Kairatom dok ne odigraš sa njima, kada bi upoređivali Kairat i Šerif… U nekim segmentima su jedni bolji, u drugim drugi… Ali dosta će zavisiti od nas, dosta imaju talenata, brzih… Ako ih pustiš, mogu da te stave u ozbiljan problem. Znali smo šta će nas čekati i kod Kairata, ali gledamo nas, igramo kod kuće… Pred navijačima našim, ništa bolje nisam mogao da očekujem“, rekao je Stanković.

Nema još reči o Dinamu.

„Ne mogu da razmišljam o tome, neću da pravim dodatni pritisak, mogućnost postoji, ali i mi i Dinamo moramo da se potrudimo da dođemo do toga. Da, ima opcije, ali nemam snage da razmišljam dalje, Šerif je stanica za momke, mene, da uđemo u petu godinu grupne faze jakog takmičenja, to je naš cilj, idem korak po korak. Nek da Bog, da bude sve kako treba, onda ko dođe u plejofu, to je samo nešto ekstra za nas“, naveo je Stanković.

Kairat je pao sa 5:0, Stanković ne želi pompu u novom duelu.

„Ja bih da spustimo loptu, svi bismo voleli da se to ponovi, mora mnogo toga da se poklopi. Ja sanjam o jakoj, kompaktnoj utakmici, gde se daje što manje prostora rivalu da dođe do kazne, ugrožavanja. Kada se dođe u treću rundu, ti nisi tu slučajno“, rekao je Stanković.

On je zadovoljan pruženim u Subotici.

„Igra se na svaka tri dana, mora se voditi računa o energiji, sasvim je sve OK, korektno. Ako imaš priliku da zatvoriš meč ranije, uradi to. Samo to je falilo u Subotici. To je četvrta utakmica u ovakvom rasporedu, u ovoj važnosti… Za mesec dana, ako sve bude kako treba, neće biti ovakvog pritiska“, kaže trener crveno-belih.

Ima i malih kadrovskih problema.

„Imamo meč na Marakani, treba da budeš pravi i kod kuće i na strani. Velja se povredio, članak je povredio, sad je počeo da trenira, Babić ima temperaturu, i Pavkov, temperaturu i stomačni virus. Ostale stvari su standardne i nema ničeg što bi bilo problematično“, zaključio je Stanković, koji je „presekao“ pitanje o Zdravku Mamiću, koji je izrazio želju da dođe na Marakanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar