Dejan Stankovic
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da će crveno-beli protiv Ludogoreca u četvrtak odigrati najvažniji meč u polusezoni.

Zvezda i Ludogorec se sastaju u 18.45 na stadionu „Rajko Mitić“, u prvom meču je srpski klub pobedio 1:0, golom Gelora Kange, iako je bio znatno oslabljen. I ovog puta ima izostanaka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Neće igrati Gobeljić i Degenek zbog suspenzije, Dioni je van stroja, vratio se Falko, Sanogo videćemo koliko može. Hvatamo zalet posle Lučana, do 15. decembra nas čekaju utakmice na svaka tri dana, sutra i jedna od najvažnijih“, rekao je Stanković.

Svestan je da Zvezda, koja trenutno ima sedam bodova u grupi F može pobedom da olakša sebi poziciju, iako se u ovoj grupi „zakuvalo“, njenim porazom od Mitjilanda i pobedama Brage.

Ludogorec je jedini koji nema pravo na kiks, jer posle četiri utakmice ima samo jedan bod.

„Bugari ne mogu da kalkulišu, slažem se, ali u Evropi svako želi da pobedi. I mi smo u Bugarskoj bez nekoliko igrača napravili lepu pobedu. Poštujemo istoriju Ludogoreca, kako su izgledali u Evropi poslednjih 10 godina. Sada je to najbitnija utakmica u polusezoni“, konstatovao je Stanković.

Uvek smo samokritični, znamo kada smo pogrešili i radimo na tome da to ispravimo. Igramo ofanzivno, ne opravdavam, ali razumem padove koncentracije u odbrani i zato radimo da imamo što veću ravnotežu. Mnogo će nam faliti navijači, igrali smo pred decom u lepoj atmosferi pred Kairatom. Zvezdaš je zvezdaš bez obzira na godine, treba odigrati pravu utakmicu da obezbedimo to proleće u Evropi“, istakao je trener crveno-belih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Osvrnuo se i na formu Njegoša Petrovića, za kog kaže da je u poslednjih nekoliko utakmica mnogo pomogao ekipi.

„Njegoš Petrović je fenomenalan poslednjih nekoliko utakmica, to je onaj Njegoš kakvog sam zatekao kada sam došao u Zvezdu. Ima dosta samopouzdanja, daje ritam igri, dosta je mirniji sa loptom. Zvezda je teška za igranje, ima više pritiska, zato čekamo svakog igrača i sada može da igra bilo gde“, zaključio je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO: Kostićev neverovatan „felš“, sa 30 metara centaršutem prevario golmana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar