Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi dao je intervju za italijansku "Gazetu delo sport", preko koje je uputio savet Dušanu Vlahoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Vlahović dominira, prvi je strelac Serije A, a Piksi smatra da bi bilo najbolje da ostane na „Čizmi“.

„Vlahović je fantastičan napadač, veliki profesionalac, mladić sa nogama čvrsto na zemlji. Nikada nisam imao problema sa njim, jer je veoma inteligentan. Kada sam debitovao na klupi Srbije protiv Irske, odmah sam ga uvrstio među startere ostavljajući našeg najboljeg golgetera Mitrovića na klupi. Pobedili smo, a Vlahović je postigao gol. Imam samo jedan savet za Dušana Vlahovića: promeni tim, ali ostani u Italiji. Serija A je najbolje prvenstvo za njegovo dalje napredovanje i razvoj. Biće vremena da se oproba i u drugim ligama“, rekao je Stojković.

Posebno je istakao i Sergeja Milinkovića Savića.

„Sergej je svetska klasa. Možete misliti da je bilo u Srbiji ljudi koji su smatrali da Tadić i Sergej ne mogu da igraju zajedno. To su budalaštine. U mom timu uvek ima mesta za velike igrače. Obojica su starteri i svi vide kakva je to zabava“, dodao je Stojković.

Prisetio se i nesuđenog transfera u Milan.

„Milan me je želeo u svojim redovima, ali već sam potpisao predugovor sa Olimpikom. Berluskoni mi je poklonio dva sata. Dve godine kasnije su me zvali da igram prijateljsku utakmicu sa Atletiko Madridom. Trenirao sam nekoliko dana u „Milanelu“ i otputovao sam u Španiju, ali zbog pravila FS Italije nisam igrao taj meč“, kaže Stojković.

Podsetila je Gazeta na nadimak „Maradona sa istoka“.

„Prvi put sam ga video na Mundijalu u Italiji. Igrali smo meč Jugoslavija – Argentina u Firenci. Bio sam impresioniran, gledao sam ga netremice tokom zagrevanja i na kraju meča smo razmenili dresove. To je najlepši suvenir u mojoj igračkoj karijeri, zajedno sa dresom Platinija. Oni nemaju cenu. Kad sam došao u Veronu, imao sam priliku da pričam sa njim telefonom i tada mi je rekao: Slušaj, Dragane, budi oprezan, defanzivci u Italiji su veoma grubi i podli“, rekao je Stojković.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar