Foto: EPA-EFE/Phil Noble

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Viljareal sa 2:0 u petom kolu grupne faze Lige šampiona i tako osigurali plasman u nokaut fazu. Zadovoljan igrom i rezultatom bio je i privremeni trener Majkl Kerik.

Golove za „crvene đavole“ su postigli Kristijano Ronaldo u 78. i Džejdon Sančo u 90. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rezultat je veliki plus, za igrače je ogromna stvar da steknu osećaj pobede u utakmici, a David (De Hea) je bio važan da sačuvamo mrežu, pa ima pozitivnih stvari koje možemo izvući. Najveća pozitivna stvar je to kako su se svi prilagodili, rekacija i kako su ovo izveli zajedno“, rekao je Kerik, preneo je Skaj.

To je bila prva utakmica Kerika na klupi otkako je u nedelju otpušten trener Ole Gunar Solšer.

„U ovakvim situacijama emocije su pomešane. To je test iz koga možete da saznate ko ima karakter, ko je sa tobom, a ko ne. Svi su bili složni, podržavali su mene i moj stručni štab i uspeli smo da pobedimo, zbog čega smo zadovoljni. Ovo je velika pobeda“, dodao je on.

Kerik je imao svega 48 sati da spremi utakmicu posle otkaza Solšera, a u tom poslu se očigledno dobro snašao.

On je rekao da neće praviti velike promene, ali jedna od značajnijih je to što je Doni van de Bek sinoć bio u prvoj postavi umesto Bruna Fernandeša.

„Igra je ispala kako sam i mislio. Kada imate rezultate koje smo imali i prošli ono kroz šta smo mi prošli prethodnih nekoliko dana, bili biste glupi ako biste mogli da pomislite da možete da dodjete, izaberete tim i da će sve ići glatko“, naveo je Kerik.

„Viljareal je dobar tim, tera vas da radite i da se dobro branite. Bili smo svesni toga, znali smo da će biti tesno. Važno je ko počinje utakmicu, ali je važno i ko je završava i kako je završava“, dodao je on.

Kerik privremeno predvodi ekipu dok uprava ne izabere trenera koji će raditi do kraja sezone.

„Ovo nije važan rezultat za mene, važan je za klub. Ovo je važno za igrače. Ne radi se o meni“, rekao je 40-godišnji trener.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar