Dejan Stanković i igrači se raduju pobedi nad Bragom, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, imao je razloge za zadovoljstvo posle pobede nad Bragom sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je na Marakani pobedila Bragu sa 2:1 i odmah zauzela prvo mesto grupe u Ligi Evrope, pošto su Midtjiland i Ludogorec remizirali sa 1:1.

„Bitno je da smo počeli sa pobedom, daje to dodatnu snagu, energiju, kod kuće, pokazali smo da smo prava ekipa. Štab je odradio fenomenalan posao, svi momci su pokazali pravi početak i da je ovo znak da treba da ovako nastaviti. Nije bitno šta nas čeka u nedelju, već i sledeće srede, za vikend tamo. Igra se do 25. maja i duga je sezona“, rekao je Miloš Denegek.

Nadovezao se Dejan Stanković.

„Da li vam je jasno koliko je ovo velika pobeda, igraju strašno, mogli ste da vidite, rekao sam da ćemo rizikovati, rekao sam da će doći momenat, da ćemo patiti, ali kad preguramo, biće sve OK. Nismo odustali, pobeda je mnogo velika i za klub i za momke. Ovo se može doživeti samo na Marakani. Sećam se kako je bilo kad sam bio klinac i to je davalo snagu. Marakana daje snagu, ne strah. Odigrali su taktički perfektno, taktički nije moglo bolje. Ako neko bolje zna fudbal, neka me ispravi. Znao sam da mnogo toga mora da se poklopi da bismo dobili Bragu.“

Miloš Degenek nije želeo da se sve svali na Sanoga zbog primljenog gola.

„Ne bih rekao da je kiks jednog, svi smo mogli da učinimo više da sprečimo taj kiks. Primili smo gol, ali nismo pali, opet smo imali 2-3 prilike, 2-3 napada, idealan je napad gde je Ivanić iznudio penal. Niko nije potonuo“, rekao je Degenek.

Bilo je reči o povredi Bena.

„Žao mi je, to je napor posle 12 mečeva za kratko vreme, otišao je i na reprezentativnu pauzu, odigrao je korektno, ali to čekamo da se vrati, kao i Pavkov“, rekao je Stanković.

Milan Rodić je jedan od junaka utakmice.

„Drago mi je zbog njega i svih njih, dali su i više nego što su mogli, Mića, Roda, imao je umor stopostotan i ostao je, pa je ovo stvarno stopostotan početak i nije jedini koji je igrao preko granica povreda.“

BONUS VIDEO – Delije posle Brage odmah traže pobedu u derbiju