Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde tek su prvom golom rasplamsali igru protiv Brage, a prilično dugo se na to čekalo i na kraju su slavili.

Tim Dejana Stankovića je u većem delu meča igrao šah protiv Brage, koja je odavno navikla na ovakve partije.

Uoči derbija, delovalo je da će i jedni i drugi biti zadoovljni remijem. Zvezdu čeka derbi, u prvoj polovini 1. poluvremena nije iskoristila to što joj se Braga praktično nudila, u drugom delu prvih 45 minuta, Portugalci su zbog toga raširili krila i pokazali da mogu da budu opasni.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, sve se završilo na uspavanci prvog dela i nije se mnogo toga promenilo do gola koji je postigao Milan Rodić, podigavši adrenalin i na terenu i na tribinama.

Čak je i Milan Borjan delovao uspavano i besposleno u većem delu meča, tek ga je kiks Sanoga za 1:1 razbudio, ali je penal za pobedu razrešio dileme. Zvezda je na kraju idealno rešila meč, ne lepršavo, bez prevelike potrošnje, ali će, primera radi, Rišairo Živković, morati ozbiljnije da „zagrize“ ako želi da oživi karijeru.

Milan Borjan 6,5 – Besposlen u većem delu meča, kod gola Portugalaca mogao bolje, ali je zato pri 2:1 skinuo zicer vredan tri boda – po ko zna koji put, u završnici je doneo Zvezdi željeni rezultat.

Milan Rodić 7 – Samo gol je bio dovoljan uz dobru kontrolu leve strane, na koju je Rodić odavno navikao. Možda je i najpotcenjeniji igrač Zvezde, a deo je svih klupskih uspeha od prvog ulaska u grupne faze do sada. Ako je neko zaslužio ovakav gol, bio je, bez dileme Rodić.

Marko Gobeljić 6,5 – Zvezdin univerzalac se nije proslavio u ofanzivi, pozadi je uradio sve što je trebalo, naročito u periodu kada se utakmica razvijala. Mogao je i kod gola bolje da reaguje, ali je to bila kolateralna šteta kiksa Sanoga.

Miloš Degenek i Aleksandar Dragović 6,5 – Korektna partija štoperskog tandema koji je pokazao da je od početka trebalo da bude uparen i da se ne menja.

Seku Sanogo 5,5 – Mnogo puta je Sanogo igrao „na oštrici brijača“, ovaj put mu se mora priznati da je čak ofanzivno razdrmao ekipu u nekoliko momenata, a sve je mogao da upropasti kiksom iz kog je Braga za minut izjednačila.

Gelor Kanga 6,5 – Opet je bio pokretač ekipe, motor na sredini terena, najviše pokrivao, izostajao je samo konkretniji učinak dosta dugo, do asistencije Rodiću iz kornera. Bilo je i rizičnih pasova, kojima je bilo sklono nekoliko igrača, naročito u prvom poluvremenu. Ipak, ništa od toga nije Braga iskoristila.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mirko Ivanić i Aleksandar Katai 7 – Izostala je mašta, ostao rezultat kroz iznuđeni penal, realizaciju i generalni doprinos iskustvom tokom ovog meča.

El Fardu Ben 6 – Povreda je sprečila Bena da više pokaže, još jednom je iskustvo iskoristio kao ozbiljni adut, „čitao“ igru i razvlačio Bragu, a što se njega tiče, veća briga biće da li će biti spreman za nedelju i derbi.

Rišairo Živković 5 – Ne pamti se slabiji debi igrača koji je doveden kao veliko pojačanje, Ajaks u CV nije dovoljan da impresionira i predstoji mu ozbiljan rad ako želi da bude ozbiljan adut tima sa Marakane.

IZMENE

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dioni 5,5 – Bilo je energije, ali ne i kvaliteta koji bi pokazao da Zvezda ima na šta da računa u Evropi, zbog čega je sam igrač i doveden. Osetilo se i koliko nedostaje Milan Pavkov.

Nenad Krstičić 6,5 – od 65. minuta doprineo „spuštanju lopte“ i smirivanju igre na sredini, dok su Srnić i Pankov igrali nedovoljno da bi bili ocenjeni, od 86. minuta meča.

Dejan Stanković 7 – Pre meča, Stanković je rekao da će lagati ako kaže da neće kalkulisati, ali i da se Zvezda neće plašiti. Tako se na kraju i pokazalo, iako je meč bio sve osim atrakcije „za oko“, u pravo vreme je Zvezda „dodala gas“ bez preterane emocionalne i fizičke potrošnje i došla do celog plena i to je sve što se može računati za 1. kolo, pred derbi, i to protiv najopasnijeg rivala u grupi. Imao je „herca“ i da pruži šansu Rišairu, iako verovatno ni sam nije mnogo očekivao od njega – na Holanđaninu srpskih korena je da uzvrati u nastavku za ovaj gest.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde traže pobedu u derbiju posle Brage

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar