Dejan Stanković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalere Crvene zvezde očekuje put u Liberec gde će protiv Slovana odigrati meč poslednjeg kola L grupe Lige Evrope, a Dejan Stanković je najavio da je cilj negovog tima pobeda.

„U ovu utakmicu ulazimo kako da nam od nje zavisi prolaz dalje. Pristup nam je kao da igramo za plasman dalje, tako da idemo u Liberec sa ciljem da u Beograd donesemo tri boda“, rekao je Stanković.

U bogatoj karijeri, nekadašnji vezista Lacija i Intera mnogo puta se susreo sa situacijom da u poslednje kolo ulazi bez takmičarskog imperativa, pa je evocirao uspomene i vratio se na utakmicu kada je sa Interom gostovao Dinamu u Kijevu. Domaćem timu je bila potrebna pobeda, ali…

PROČITAJTE JOŠ

„Na tribinama 90.000 ljudi, za njih igraju i Ševčenko i Rebrov, a mi dobijemo 1:0. Moraš jednostavno da ostaviš sve na terenu, zbog sebe, zbog saigrača, kluba, zbog navijača. Tako mora da se ponaša svako ko nosi dres Crvene zvezde“, dodao je šef struke tima sa Marakane.

Zdravstveni bilten je dobar, za utakmicu konkurišu svi sem Aleksandra Kataija, a kada je u pitanju sjajno krilo, Stanković je obradovao navijače:

„Zdravlje je na prvom mestu. Nećemo nikoga da guramo na silu, da bismo ga imali na terenu. Dosta momaka se vratilo, van stroja je jedino Katai, ali i on će se, hvala bogu, brzo vratiti. Znam sastav, poradićemo na sitnicama. Spremni idemo na put“, istakao je Stanković.

To doduše ne znači da je ceo tim spreman za 90 minuta, pre svih Milan Rodić i Mirko Ivanić:

„Njih dvojica su trenirali prošle nedelje, ali nisu spremni za jakih 90 minuta“.

Poznata su neka imena potencijalnih rivala u nokaut fazi, u koju Zvezda ulazi kao drugoplasirana, a Stanković ističe da bi bilo lepo igrati protiv Mančester Junajteda, ali…

„Može Mančester, ali malo kasnije… Bila bi to fantastična utakmica, ali sada nek dobijemo nešto pristupačnije. Želim nekog lakšeg, sa kim možemo da se takmičimo. Ima bombi, sigurno, a ako možemo da ih izbegnemo, zašto da ne“, zaključio je Stanković.

Utakmica je na programu u četvrtak u 21 čas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar