FK Crvena zvezda, FK Kluž, Dejan Stanković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, nakon pobede protiv Kluža od 4:0 u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope u prvi plan je istakao izabranike koji ćute i kada prolaze kroz probleme.

„Rezultat je veliki, isto je plod konkretne i organizovane igre. Na našem stadionu se uvek ide na pobedu. Protivnik je jak, mogli smo da primimo gol, ali sam zadovoljan kako smo stajali na terenu i u ofanzivi. Iz dosta jakih duela smo izlazili kao pobednici, to pravi razliku. Volja, želja, htenje, inat. Uz sve ono što su prošli, s pravom ili ne, opet su pokazali za koji klub igraju i za koji grb se bore. Kluž je iskusna, izvanredna ekipa. Mi smo davali golove na vreme, u momentima kada se lomi. Hvala na fer borbi i korektnoj utakmici između dva kvalitetna tima“, započeo je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ

Nije želeo da ističe nijednog igrača u prvi plan.

„Ako se fudbal igra 11 na 11, onda je kolektivni sport i kolektivna je pobeda. Što bih pohvalio nekog posebno kad su delovali perfektno. I sa problemima koje imaju ćute, rade i trpe, prepošteni su. Danas su funkcionisali fenomenalno“.

Već se okreće obavezama u domaćem prvenstvu.

„Videćemo, ja se nadam. Ne vidim zašto ne bismo nastavili ovako, iako nisam pravio dramu, ali dobro. Kontinuitet je važan, svaka pobeda je penicilin za sve. Idemo dalje, spremamo se za TSC“.

Nije nezadovoljan, iako je Zvezda pre sedam dana ostala bez Lige šampiona.

„Ne znam kako bih ja to prokomentarisao. Ponosan sam da igram Ligu Evrope, a vi napravite razliku između uspeha i neuspeha“.

Situacija sa Degenekom još uvek nije poznata.

„Miki je stegao zube i prošlu utakmicu i ovu i jednostavno važnost, intenzitet, napor. Osetio je oštar bol u nozi, uradićemo sve da ga oporavimo. Optimista sam, jer je veliki profesionalac i ako bude promil šanse da igra, a ovo je veliko prvo poluvreme. Dobro je odrađeno, idemo dalje“.

Iako se trener Kluža Marijuš Šumudika pomirio sa eliminacijom, Stanković ostaje na zemlji.

„Pa videli ste ovu utakmicu, ona se lomila u nekim datim momentima. Posle prvog gola smo se malo povukli, a onda smo polako nadošli. U pravim momentima smo dali golove, bili direktni i konkretni. Ne znam šta bih odgovorio, a da ne budem smešan. Sigurno imamo velike šanse da igramo i petu godinu zaredom, što uopšte nije mala stvar“.

Bonus video: Atmosfera sa meča Zvezde i Kluža

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar