Stanković: Moraće moj brat Nole na terenu da pokaže ko je

Fudbal 24. jun. 202015:45 > 15:47
Podeli:
Stanković
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, pružio je podršku Novaku Đokoviću u celoj situaciji posle otkazanog "Adrija tura".

Iako su petorica fudbalera novog-starog šampiona Srbije pozitivna na Covid-19, legendarni vezista nije.

„Nemam koronu. Testirao sam se u Beogradu pre par dana i sve je u redu. Mene je preskočila. Test mi je negativan“, kaže Stanković.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Zvezde poslednjih dana prati svetska i domaća dešavanja na temu Covid-19 i odmah u prvi plan ističe medijsku pažnju koja je njemu najviše zasmetala.

„Vidim poslednjih dana da se podigla velika prašina oko mog prijatelja, brata, Novaka Đokovića i činjenice da se na njegovom ‘Adrija turu’ pojavio virus Covid-19. Pre svega hoću da i ovim putem svima koji su pozitivni poželim uspešan oporavak i da sve prođe bez komplikacija. Siguran sam da će svi iz ovoga izaći bez većih teskoba“.

Bivši fudbaler ističe da mu smeta negativna energija koja je poslednjih dana usmerena na najboljeg tenisera sveta.

„Kao da su svi zaboravili ko je i kakav je čovek i humanista Novak Đoković. Koliko iza sebe ima dobrih dela, humanitarnih aktivnosti i velike empatije. Na stranu sada kakav je teniser, a najbolji je ikada. Hajde da samo malo zastanemo u ovom uvredljivom kritikovanju i razmislimo da govorimo o čoveku koji više misli na druge nego na sebe, i to radi već decenijama. I ‘Adrija tur’ je organizovao iz humanih razloga. Kako bi pomogao teniserima koji svih ovih meseci nemaju takmičarske mečeve i nemaju mogućnost da zarade. Sam je rekao da je loše procenio, podigao je ruku, priznao, zašto se sada veliki broj ljudi i medija utrkuje u ‘provlačenju koz blato’, u dahu će Stanković i dodaje:

„Zato ja želim da kažem ‘Nole, uz tebe sam, sliku o tebi ne može da promeni jedna pogrešna procena, jer na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti’. Za mene lično je uvek bio prijatelj koji je tu kad mi treba, mojim sugrađanima u Italiji je baš tokom korone pomogao nemerljivo, o pomoći Srbiji i radu njegov Fondacije neću ni da pričam. Deca imaju osmeh zbog njega i neće ga pokvariti potreba pojedinaca da sada iskoriste situaciju i Novaka predstave kao neodgovornog i sebičnog. Nikada to nije bio, niti će“.

Stanković za kraj ističe da je za njega situacija jasna.

„Mnogo je više nas koji cenimo Novaka i znamo da se više od svih nervira što je do svega ovoga došlo, nego onih koji ovu situaciju koriste kako bi ga spustili sa pijedestala. Moraće, moj brat, opet na terenu da pokaže gde je i ko je. Siguran sam da će to i uraditi čim se nastavi teniska sezona“.

NOVAK ĐOKOVIĆ I KORONA

Srđan Đoković: Novak se ne oseća dobro, zabrinut sam

Mari: Novače, oporavi se, koronu ne zanima ko smo i šta smo

Predsednik ATP: Novak se ponašao kao dete na biciklu

Ivanišević: Skupljaju političke poene na nama

Novak se oglasio: Veoma mi je žao, pogrešili smo

Novak Đoković je pozitivan na koronavirus

Novak se oglasio posle pozitivnog testa na koronavirus

Pozitivna i Novakova supruga, deca i roditelji ne

Doneta odluka – otkazan “Adrija tur”

Đoković: Sve smo radili čistog srca i iskrenih namera

Burne reakcije na vest o Novaku i koronavirusu

Novak i koronavirus – vest dana u regionu i svetu

Kirjos posle vesti o Novaku: Ne javljajte mi se više

Novakov put do pakla na hrvatskom Jadranu

Hrvatski epidemiolog: Neće biti dobro ako je Novak pozitivan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar