FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Pari Sen Žermen je tokom letnjeg prelaznog roka napravio tim iz snova, na čelu sa napadačkim triom Mesi-Nejmar-Mbape, ali se čini da stvari u Parizu, bar za sada, ne funkcionišu baš najbolje.

Jedno od velikih pojačanja koji su stigli u Pariz i to bez obeštećenja bio je i Žoržinjo Vajnaldum.

PROČITAJTE JOŠ:

Holanđanin je prethodno proveo pet godina u Liverpulu, sa kojim je osvojio i Premijer ligu i Ligu šampiona, pa se činilo da će biti jedan od glavnih veznih igrača pariskog tima.

Početak sezone je to i potvrđivao, ali stvari su se ubrzo okrenule. Od poslednjih šest mečeva, počeo je samo dva, pa je svoje nezadovoljstvo izrazio i u holandskim medijima.

„Ne mogu da kažem da sam potpuno srećan. Situacija nije onakva kakvu sam želeo. Ali to je fudbal i moram da naučim da se nosim sa tim. Ja sam borac. Moram da ostanem pozitivan i da radim vredno kako bih preokrenuo situaciju“, rekao je holandski vezista.

Vajnaldum je istakao da mu je sada teško, jer je prethodnih godina uglavnom stalno igrao kod Jirgena Klopa.

„Dosta sam igrao poslednjih godina, uvek sam bio zdrav i igrao vrlo dobro. Sada je situacija malo drugačija i potrebno je naviknuti se na to. Zaista sam se radovao narednom koraku i onda se dogodilo ovo. Vrlo je teško“, kazao je vezni igrač Parižana.

Nije Vajnaldum jedini, koji nije najsrećniji sopstvenom pozicijom u klubu.

FOTO: EPA-EFE/MATTEO BAZZI
FOTO: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Prethodnih meseci praktično svakodnevna tema u medijima bila je transfer Kilijana Mbapea u Real Madrid, pa se i njegov status dovodi u pitanje.

Njegov odnos sa igračem Reala Karimom Benzemom je odličan, što su obojica isticali više puta do sada, ap je sve izvesnije da će mladi Francuz pojačati Real već sledećeg leta.

Osim njih treba pomenuti i golmane PSŽ-a, Donarumu i Kejlora Navasa. Donaruma se u dresu reprezentacije suočio sa zvižducima navijača ubog „izdaje“ Milana, dok je Navas već „preseljen“ u Njukasl.

Donaruma
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Italijanski golman bio je nezadovoljan i činjenicom da je start sezone presedeo na klupi, te da će morati da se izbori za mesto među stativama.

Minutaža Maura Ikardija je takođe mala, pa se očekuje da i on u skorijem periodu napusti klub. Šuška se da bi i on mogao da pojača popularne „svrake“.

Serhio Ramos još uvek nije debitovao u novom dresu, ali evidentno je da Španac nema još mnogo godina u vrhunskom fudbalu, te da je potreban i neko na kome će se igra bazirati u budućnosti.

Fudbaleri koji je već praktično otpisan iz planova Parižana je Julian Draksler, koji je jedva ugrabio nekoliko minuta ove sezone.

Osim njega, dugo je povređen i Luis Kurzava, koji je sigurno izgubio mesto u timu.

BONUS VIDEO: Ovakvu partiju fudbala niste u životu videli

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar