Srđan Obradović, fudbalski sudija, donosi odluku na utakmici
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju Srđana Obradovića iz fudbala u narednih deset godina.

Stavljena je tačka na jedan od najvećih skandala u istoriji srpskog fudbala, sudiji iz Jagodine izrečena je „zabrana vršenja poziva i delatnosti fudbalskog sudije i svih drugih delatnosti u Fudbalskom savezu Srbije“.

Time je samo potvrđena presuda Višeg suda u Novom Sadu, doneta 26. marta, a tada je Srđanu Obradoviću određena i kazna od 15 meseci zatvora.

Odluka Apelacionog suda je pravosnažna, a podsećanja radi, Srđan Obradović priveden je posle meča Spartak Ždrepčeva krv – Radnički Niš (2:0).

PROČITAJTE JOŠ

Osuđen je zbog „iskorišćavanja službenog položaja i favorizovanja domaćeg tima“ u Subotici 13. maja 2018.

Oba tima bila su u igri za plasman u Evropu, registrovane su velike uplate na pobedu gostujuće ekipe, a svedoci su na suđenju potvrdili da su pojedine osobe u poluvremenu ulazile u sudijsku svlačionicu.

Subotičani su oba gola postigli sa bele tačke, jedan penal je bio posebno sporan i koban po Srđana Obradovića, a crveni karton je dobio Milan Pavkov, tadašnji igrač Nišlija.

Niški Radnički sezonu je završio na trećem, a Subotičani na četvrtom mestu. Oba tima učestvovala su potom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO Vuletić: BIA je naredila da Partizan dovede Smiljanića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar