Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

FSS doneo odluku.

Srđan Jovanović, najbolji srpski sudija u ovom trenutku, delegiran je da sudi 167. duel Crvene zvezde i Partizana (subota, 18), koji bi mogao da odluči pitanje šampiona Srbije za sezonu 2021/2022.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored njega, pomoćni arbitri će biti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, četvrti sudija biće Miloš Milanović.

U VAR sobi će sedeti Momčilo Marković i Bojan Banović.

Jovanoviću će ovo biti četvrti meč Crvene zvezde i Partizana koji sudi, od čega treći koji spada u kategoriju „večiti derbi“, pošto je uz dva prvenstvena delio pravdu i na jednom kup meču ova dva kluba, kada je osvajač odlučen boljim izvođenjem penala.

Takođe, ovaj susret će ostati upamćen i po haosu koji je nastao nakon duela Nikole Krstovića i Vladimira Stojkovića nakon što je tadašnji napadač Zvezde zatresao mrežu sa penala.

Momak iz Crne Gore dobacio je nešto Stojkoviću nakon što mu se uneo u facu, a golman tima iz Humske je odgovorio odgurivanjem dok je imao loptu u ruci.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Prvi derbi, i to 161. odigran u Humskoj, okončan je pobedom crno-belih 2:0, a Jovanović je Zvezdi poništio pogodak, što je i sudijska komisija okarakterisala kao grešku jer se nalazio van kaznenog prostora.

Iz tog razloga se našao na meti Zvezdana Terzića:

„Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol“, rekao je Terzić tada, 2019. godine.

Imali su i partizanovci šta da zamere Jovanoviću, razlog je poraz od Vojvodine sa 3:2 u mandatu Sava Miloševića, koji je gađao flašicom sudiju zbog jedne odluke da se ne svira faul nad Sadikom u kontri crno-belih.

„Nakon brutalne krađe u Novom Sadu, kompletnog inženjeringa sudijske organizacije u sadejstvu sa čelnicima FSS-a, FK Partizan je zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja“, poručili su iz kluba tada, a Milošević je posle toga otišao iz Partizana.

Drugi prvenstveni duel je 166. susret „večitih“ koji je sa 2:0 pripao timu Dejana Stankovića.

A interesantan komentar dao je i predsednik tima iz Humske, Milorad Vučelić:

„Uvek ima nade, ali… Očekujem da će gol da postigne sudija, da ne okleva, brate, nego da šutne loptu u mrežu“, rekao je on u izjavi datoj Sportskom žurnalu.

Meč ima šampionsku težinu, s obzirom na to da u njega Crvena zvezda ulazi sa dva boda viška, pa bi crveno-beli pobedom praktično došli nadomak titule, dok bi Partizan, u slučaju trijumfa, preuzeo prvo mesto.

Remi znači opstanak Zvezde na čelu tabele.

BONUS VIDEO Grobari zapalili stolice na jugu tokom derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar