Foto: STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Mađarske savladala je ekipu Srbije sa 2:1 u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Foto: Nova.rs

Golove za Mađarsku postigli su Barnabaš Varga u 20. i Roland Šalaj u 34. minutu, dok je za Srbiju pogodio Strahinja Pavlović u 33. minutu.

Nisu dobro krenuli „orlovi“ u novoj formaciji. Nekoliko grešaka u poslednjoj liniji napravila je Srbija i dala dve polušanse Mađarskoj da zapreti. To je sve izgledalo klimavo i moglo se naslutiti da će biti problema.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, prvu ozbiljniju šansu imali su izabranici Dragana Stojkovića Piksija u devetom minutu. Nemanja Gudelj je zapretio snažnim udarcem van kaznenog prostora, ali je golman Mađarske Denes Dibus imao lak zadatak i uhvatio je loptu koja je išla direktno u njega.

Dobio je zatim u 15. minutu loptu Mijat Gaćinović po levom boku od Alekse Terzića, bio je brži od odbrane Mađarske, ali je bio pod uglom u kaznenom prostoru. Nije šutirao, već je probao da asistira i odbrana domaćih je sjajno intervenisala. Usledio je napad Mađarske, posle koga su „orlovi“ imali malih problema da intervenišu.

Foto: STARSPORT

Srbija je u tim trenucima bila opasna iz tranzicije. Novu kontru je poveo Andrija Živković, ali nije uspeo da proigra Aleksandra Mitrovića te je propala nova odlična šansa.

Mađarske je to znala da kazni i iskoristila je sjajnu kontru i malu grešku Srbije za vođstvo, a gol je u 20. minutu postigao Barnabas Varga.

Sve se to desilo veoma brzo, domaćin je dobio loptu na sredini terena, a ona je na desnom krilu stigla do Luisa Nega. Probali su da naprave ofsajd zamku „orlovi“, ali je štoper Nikola Milenković zakasnio i Nego je ostao u igri.

Nisu „orlovi“ odustali i stigli su do izjednačenja u 33. minutu nakon kornera posle „nebeskog“ skoka Strahinje Pavlovića. Usledilo je veliko slavlje naših navijača koje je trajalo nažalost samo jedan minut.

Foto: TANJUG/AP Photo/Denes Erdos

Mađarska je ponovo stigla do vođstva u 34. minutu i to „bombom“ Rolanda Šalaja. Pravi šok za „orlove“ koji će ponovo morati da jure zaostatak.

To je bilo sve za prvo poluvreme i bilo je jasno da će Piksi morati da promeni nešto u drugom poluvremenu.

Uveo je odmah u drugom delu selektor Filipa Kostića i Dušana Tadića, te je napadačka formacija postala još jača.

Nisu imali sreće „orlovi“ pošto im je u razmaku od četiri minuta poništena dva gola i to zbog ofsajda. Prvo je postigao u 50. minutu Aleksandar Mitrović gol, ali je u ofsajdu bio Sergej Milinković-Savić koji mu je asistirao.

Foto: TANJUG/AP Photo/Denes Erdos

Samo četiri minuta kasnije ista situacija je zadesila i Dušana Tadića, koji je telom bio ispred odbrane Mađarske i tako završio u ofsajdu.

Nastavili su da napadaju „orlovi“, te su stvarali nove šanse, ali su zbog toga ostavljali mnogo prostora Mađarima da pokrenu kontranapade.

Usledilo je nešto još luđe, jer su izabranici Dragana Stojkovića Piksija pogodili dve stative u istom napadu.

Posle kornera Andrije Živkovića, Strahinja Pavlović je šutirao, golman Mađarske Denes Dibus odbranio, zatim je Dušan Tadić pogodio stativu, a isto uradio i Pavlović.

Do kraja meča nisu uspeli naši momci da izjednače, dok su i Mađari imali dve velike prilike da stave tačku na ovaj meč.

Srbija je sada druga na tabeli sa 10 bodova iz šest mečeva, Mađarska je prva sa 13, dok je Crna Gora na trećoj poziciji i osam poena.

Standings provided by Sofascore

Mađarska – Srbija 2:1 (2:1)

(Varga 21, Šalaj 34 – Pavlović 33)

Stadion: Puškaš arena, Budimpešta; Sudija: Fransoa Leteksje (Francuska);

Mađarska: Dibus – Lang, Salaj, Fiola (od 74. Botka) – Nego (od 62. Bola), Nađ, Stajls (62. Kalmar), Kerkez – Soboslaj, Šalaj (od 74. Kata) – Varga (od 84. Adam); Selekotr: Marko Rosi

Srbija: V. Milinković Savić – Eraković (od 46. Tadić), Milenković, Pavlović, Terzić (od 46. Kostić) – Gudelj, Lukić (od 84. Ratkov) – Živković (od 75. Radonjić), S. Milinković Savić, Gaćinović (od 67. Đuričić) – Mitrović; Selekotr: Dragan Stojković Piksi


Mađarska – Srbija 2:1 (2:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare