Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najbolji mogući početak kvalifikacija.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju rezultatom 2:0 u meču 1. kola G grupe kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici Dragan Stojkovića od početka meča krenuli su ofanzivno, iz minuta u minut su pritiskali Litvance, ali nije bilo gola sve do 16. minuta kada je Filip Kostić dobio veoma lep pas u prostor, centrirao sa levog boka, a Dušan Tadić naleteo na loptu i zakucao je u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena Litvanci su propustili jednu dobru šansu, i to u 28. minuut, kada je Srbija imala sreće pošto je udarac Gitisa Paulauskasa otišao pored gola, dok je par momenata kasnije Dušan Vlahović glavom loptu poslao preko prečke.

U 35. minutu Srbija je mogla do 2:0, i to na više nego efektan način. Aleksandar Mitrović je uspeo da prelepim driblinzima stvori sebi prostor, izbaci dvojicu rivala iz igre i šutne, ali je u poslednji čas lopta izbačena u korner. Posle udarca iz ugla stigla je do Andrije Živkovića koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora po zemlji, loptu je Marko Grujić pokušao da petom skrene u gol, ali je nedostajalo i malo sreće, pošto je pogodio stativu.

Poslednju pirliku u prvom poluvremenu propustio je Mitrović, pošto je njegov udarac glavom završio pored gola.

U drugom poluvremenu Marko Grujić je u 50. minutu uposlio Tadića koji nije uspeo da reaguje dobro u kaznenom prostoru, potom je u 51. minutu Eligijus Jankauskas dobio loptu u prostor, izašao sam ispred Vanju Milinković-Savića, ali je golman Srbije bio maestralan i sačuvao mrežu.

Dva minuta kasnije Tadić se iskupio, asistirao Dušanu Vlahoviću za 2:0.

U 72. minutu za „orlove“ je debitovao i mladi Lazar Samardžić.

Naredni meč Srbija igra protiv Crne Gore u Podgorici.

Srbija – Litvanija 2:0 (1:0)

(Tadić 16, Vlahović 53)

Stadion: „Rajko Mitić“; Sudija: Lorens Viser (Belgija)

Srbija: V. Milinković-Savić – Eraković, Gudelj, Pavlović – Živković (od 80. Milenković), Grujić, Lukić (od 72. Ilić), Kostić – Tadić (od 72. Samardžić) – Vlahović (od 63. S. Milinković-Savić), Mitrović (od 80. Joveljić)

Litvanija: Bartkus – Lasickas, Kolovas, Gidrvainis, Beneta – Šimkus – Černič, Gineitis (od 80. Laukžemis), Golubickas (od 62. Slivka), Jankauskas (od 62. Novikovas) – Palauskas (od 80. Romanovskij)

Srbija - Litvanija 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar