Foto:: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Nije sporna toliko odluka, koliko način na koji je to urađeno.

Od početka 2023. godine Bajern nije bio onaj pravi. Na 10 mečeva je pobedio na samo susreta, a prvo mesto je preuzela Borusija iz Dortmunda. To je bio signal Nemcima da daju otkaz najtalentovanijem mladom stručnjaku Evrope, iako su prošle godine kada je osvajao titulu pričali kako će sa njim graditi decenijski tim Bajerna.

PROČITAJTE JOŠ

Pretpostavlja se da je Bajern želeo da napravi ovako dramatičan rez kako bi uspeo da izbaci Mančester siti iz Lige šampiona, pa su zbog toga i doveli Tomasa Tuhela čoveka koji je upravo to uradio sa Čelsijem kada je postao šampion.

Bajern je pokazao ovim ljigavim potezom da vrlo brzo zaboravlja legende. Čak je i nemački „Bild“ pojasnio da nemački trener nije mislio da je već bivši u očima Uprave.

„Nagelsman nije ni slutio da bi mogao da dobije otkaz, to ga je potpuno šokiralo.“

Potez je ljigav zbog toga što niko iz kluba nije skupio hrabrost da saopšti Nagelsmanu odluku, već ju je saznao kao i svi navijači – iz medija. To je i sam potvrdio i rekao da se u tom trenutku nalazi sa devojkom na skijanju.

Foto: AP Photo/Andreas Schaad

Hteo je da se tamo opusti tokom reprezentativne pauze, ali će sada imati nešto više slobodnog vremena nego što je planirao.

Nemački portal „Sport1“ objavio je teksst Kerija Haua u kom se analizira otkaz Nagelsmanu, ali i trenutna situacija u Bajernu.

„Bilo je razloga za otkaz Nagelsmanu. Rezerve su se stalno žalile da ne igraju dovoljno i da se ne poštuju dogovori koje imaju s trenerom, a senatori u ekipi su se žalili da Nagelsman može normalno da razgovara samo s Kimihom. Dodajte na sve to bes zbog odlaska Levandovskog i skandal s Nojerom ove sezone te ispad Nagelsmana nakon Menhengladbaha… To su dobri razlozi“, piše „Sport1“.

„Ipak, taj otkaz je dodijeljen na katastrofalan način i s totalnim izostankom stila, što nije dostojno Bajerna. Nagelsman je za otkaz saznao iz medija u četvrtak navečer, a bio je jednako iznenađen kao i igrači. Nakon poraza od Leverkusena otišao je na skijanje da napuni baterije pre derbija s Borusijom. Dok je on skijao, čelnici kluba su, bez obzira na to što su najavljivali da grade novu eru s Julianom, uveliko pregovarali s Tuhelom iza njegovih leđa. Mia san mia? Samo jeftina fraza iz koje je isisan život“, stajalo je u tekstu.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Ipak, ovakav ishod se očekivao jer je Tomas Tuhel, koji je sredinom januara gledao mečeve Novaka Đokovića na Australija openu, već sedmicama bio u Minhenu. Istovremeno je Nagelsman odlučio da ne drži treninge jer je očekivao smenu. Igrači više nisu verovali u njegove taktičke zamisli, a Uprava i trener nisu imali dobar odnos.

Zbog toga je odlučeno da dođe do radikalnog reza. Uostalom, bio je tu još jedan faktor jer je Antonio Konte na izlaznim vratima Totenhema, a Tuhel je bio prvi kandidat da preuzme to mesto. Bajern je tako doneo brzu odluku o kojoj je zaboravio da obavesti vinovnika.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

I za kraj, još jedan pokvareni potez Bajerna. U ponedeljak je Herbert Hajner, predsednik kluba, poručio da veruje Nagelsmanu.

„Veliki napredak ekipe vidljiv je pod Nagelsmanom otkako ju je preuzeo pre godinu i po. Julian radi jako dobar posao. Sve špekulacije koje se objavljuju o njegovoj budućnosti su obični tračevi koji ne dolaze iz kluba, nego spolja“.

To ne bi bilo čudno da mu samo četiri dana kasnije nije uručio otkaz.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar