Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije čekaju u četvrtak rivale u narednom izdanju Lige nacija, pred koje će biti u trećem šeširu.

Žreb u Nionu počinje u 18 časova, a Srbija i sada igra u B diviziji spomenutog takmičenja, dok se prva faza takmičenja igra od juna do septembra naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina i Island su potencijalni rivali iz prvog šešira i svakako najpoželjniji su trenutno Islanđani koji stagniraju.

Kada je reč o drugom šeširu, tu su Finska, Norveška, Rusija i Škotska. Norvešku su „Orlovi“ eliminisali u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a Škoti su izbacili Srbiju u finalu tog baraža.

Rusija je u poslednjem okršaju poražena sa 5:0, ali se štošta menjalo od tada. Najzanimljiviji je četvrti šešir, odakle Srbiji može kao rival da dođe Albanija, Crna Gora, Slovenija i Jermenija.

Izrael, Rumunija i Republika Irska su u istom šeširu sa timom koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi.

Podsećamo, Liga nacija se igra od drugog juna do 27. septembra naredne godine, zaršnica takmičenja (polufinale, finale i meč za treće mesto) je od 14. do 18. juna 2023. a ispadanje i plej-of su od 21. do 26. marta 2024. Učestvuje ukupno 55 nacionalnih timova.

Između dve faze takmičenja igra se i Mundijal u Rusiji, gde je Srbija plasman obezbedila pobedom nad Portugalom u Lisabonu (2:1) , sredinom novembra.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi Bundeslige u novembru

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar