Fudbaleri Srbije savladali su Katar sa 4:0 (1:0) u poslednjoj proveri pred duel sa Portugalom koji će direktno odlučiti putnika na Mundijal. Sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite ekskluzivno uz TV Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je imala dosta problema u prvom poluvremenu nakon što se Piksi odlučio da promeni gotovo čitavu startnu postavu. Ovo se pokazalo kao promašaj jer Srbija nije ličila na sebe, ipak tri izmena na poluvremenu su sve to promenile.

„Orlovi“ su lakše disali od 45+2. minuta kada je Saša Lukić nakon prodora Nemanje Radonjića uspeo da dovede Srbiju u prednost (1:0). U drugom poluvremenu je usledio blickrig Srbije. U samo tri minuta su „orlovi“ postigli dva pogotka. Najpre je uspeo da pogodi Luka Jović posle sjajne akcije, a onda je to uradio i Dušan Vlahović.

Deluje da je ključni bio ulazak Sergeja Milinkovića-Savića koji je oba puta asistirao, da bi u 83. minutu i sam postigao pogodak za 4:0. Ovog puta mu se Vlahović odužio asistencijom.

Pokazala je Srbija da zna izuzetno atraktivan fudbal, iako je to radila na momente jer je to bilo i te kako dovoljno za selekciju Katara. Ipak, bila je ovo žestoka poruka Portugalu da Srbije ne odlazi na obalu Atlantskog okeana da se brani. Naprotiv! Srbija dolazi da izbori mesto na Mundijalu.

Portugal ovog četvrtka od 20.45 igra meč protiv Irske u Dablinu u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Prijateljski susreti

Četvrtak

Srbija – Katar 4:0 (1:0)

(Lukić 45+2, Jović 51, Vlahović 53, S. Milinković-Savić 83)

Nedelja

Azerbejdžan – Katar 18.00

Kvalifikacije za Mundijal

Četvrtak

Azerbejdžan – Luksemburg 1:3 (0:0)

(Salahli 82 – Rodriges 57, 90+1, Til 78)

Irska – Portugal 0:0 (0:0)

Nedelja

Luksemburg – Irska 20.45

Portugal – Srbija 20.45

Srbija – Katar 4:0 (Lukić 45+2, Jović 51, Vlahović 53, S. Milinković-Savić 83)

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Irfan Peljto (Bosna i Hercegovina).

Srbija: V. Milinković-Savić, Spajić, S. Mitrović, Pavlović (od 46. Terzić), Radonjić, Grujić, Maksimović (od 46. Račić), Mladenović, Živković (od 46. S. Milinković-Savić), Lukić (od 46. Vlahović), Jović (od 74. Tadić).

Katar: Alšib, Migel, Kuki, Salman, Mohamed, Hatim, Madibo, Albajati, Elamin, Ali, Muntari.

Drugo poluvreme: Srbija – Katar 4:0 (Lukić 45+2, Jović 51, Vlahović 53, S. Milinković-Savić 83)

90+2′ Prilika za Katar

Dugo su se gosti pripremali za udarac iz ugla, ali je nakon uigrane akcije tu loptu uspeo da odbije Vanja Milinković-Savić i otkloni opasnost.

86′ Prekinut meč

Duže od dva minuta je trajao prekid zbog povrede Basama Al Ravija. Na kraju je na vozilu izvezen sa terena.

83′ Gol, gol, gol!

Dušan Vlahović je sjajno probio po levoj strani, a onda asistirao Sergej Milinković-Saviću za 4:0. Srbija je sa vremena na vreme podizala nivo igre, a kada god bi to uradila uspevala bi da dođe do pogotka.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

71′ Katar se oslobodio

Gosti su uspeli nakon dugo vremena da stignu do poslednje trećine naše selekcije. Ipak, iako su dugo kombinovali nije bilo pravog završnog pasa. Istakla se jedna šansa Pedra koji je nakon solo prodora šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je njegov udarac izblokiran.

67′ Pao je ritam

Srbija je preuzela sve konce igre, pa Katar gotovo da nije ni imao posed lopte. Ipak, nije bilo šansi na obe strane u tim momentima.

58′ Ofanziva Srbije

Izmene selektora odmah su urodile plodom. Srbija u drugom poluvremenu izgleda znatno bolje, kao da je onaj gol Lukića kao krila našoj selekciji. Sada se gotovo isključivo igra na polovini rivala.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara, Luka Jović
Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara, Luka Jović Foto: Starsport

53′ GOOOL! Vlahović pogađa!

Kakav početak drugog poluvremena za Srbiju. U dva minuta dva pogotka, poslednji je delo Dušana Vlahovića za 3:0.

51′ GOOOOL! Srbija vodi 2:0

Nakon zbrke u šesnaestercu Katara, Jović se najbolje snašao i preciznim udarcem pogodio mrežu rivala.

46′ Neočekivane izmene u srpskom sastavu

Na teren ulaze Sergej Milinković-Savić, Dušan Vlahović, Uroš Račić i Aleksa Terzić, dok su utakmicu završili Lukić, Pavlović, Maksimović i Živković.

45+2′ Gooool Srbije

Saša Lukić postigao je pogodak nakon brzog kontranapada Srbije. Ovo je prvenac Lukića u dresu reprezentacije. Radonjić je prošao po desnom boku, zavrnuo u peterac, golman Katara je uspeo samo kratko da odbije loptu, pa je Lukić lako zakucao tu loptu u mrežu.

43′ Jović je doživeo jak udarac

Duže od minuta je ležao na travi, došao je do njega i medicinski tim, a tek onda je Jović objasnio da je dobio žestok udarac. Na kraju je polako izašao sa terena, a onda je mogao i da nastavi susret.

40′ Srbija napada, Katar vreba kontranapad

Srbija se uglavnom nalazi na polovini rivala, a Katar onda dugim loptama traži rivala. Jednom je sjajno reagovao Vanja Milinković-Savić i tako otklonio opasnost.

36′ Umalo šok na „Marakani“

Glavni arbitar je sudio ofsajd u kom se nalazio Muntari. Ipak, napadač Katara je u tom trenutku bio na svojoj polovini, a da nije suđen ofsajd izašao bi jedan na jedan sa golmanom Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije; Foto: Screenshot Nova S

29′ Srbija napada

Nakon dugo vremena su „orlovi“ počeli da ređaju šanse, a Madibo je dobio žuti karton nakon faula nad Grujićem. Srbija se nalazi u protivničkoj trećini.

22′ Nova šansa za Katar

Almoez je imao još jednu sjajnu šansu nakon gužve u kaznenom prostoru naše selekcije kada se lopta odbijala od naših reprezentativaca. Uspeo je da šutira iz okreta, ali je Vanja Milinković-Savić još jednom odlično reagovao.

20′ Konačno šansa za Srbiju

Izveo je Filip Mladenović korner, ali je Marko Grujić nakon šuta glavom loptu poslao pored leve stative golmana Alšiba. Grujić je u prvih 20 minuta bio najzapaženiji akter naše selekcije.

17′ Zvižduci na „Marakani“

Nakon odluke sudije Peljta da ne sudi jedan faul nad Grujićem nadomak kaznenog prostora rivala usledili su zvižduci sa tribina. Zanimljivo, selektor Stojković sve vreme sedi na klupi i nema instrukcije za igrače.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara, Marko Grujić
Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara; Foto: Starsport

11′ Prva šansa za Katar

Uspeo je Katar da izvede brz kontranapad, ali je Milenković-Savić uspeo da istrči i odbrani udarac Almoeza.

9′ Slabi minuti

Naša selekcija ne uspeva da dođe do šanse nakon prilike Maksimovića, sa druge strane Katar ne uspeva da veže više od tri, četiri dodavanja.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara, Nemanja Radonjić
Fudbalska reprezentacija Srbije, Katara; Foto: Starsport

5′ Kakva šansa za Srbiju

Luka Jović je sjajno pronašao Maksimovića koji se ubacio iz drugog plana, ali ga je golman rivala prosto „pokupio“ dok je branio njegov udarac. Srbija posle kornera nije zapretila.

3′ Srbija čuva loptu

Uglavnom se dodaju defanzivci „orlova“, a Srbija ne uspeva da pronađe pukotinu u odbrani rivala.

1′ Katar odmah napada

Gosti su odmah uspeli da izbore korner, ali nisu zapretili našoj selekciji.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar