Trening Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, Foto: Printscreen Youtube

Najbolji teniser planete Novak Đoković i drugi teniser ATP liste Danil Medvedev odradili su trening pred početak Završnog mastersa.

PROČITAJTE JOŠ

Trening u Torinu obeležilo je dobro raspoloženje dvojice asova, koji su se sastali posle pariskog finala, gde je Novak izašao kao pobednik.

Revanširao se time Medvedevu za poraz u finalu US Opena, ali su i u Torinu pokazali da im to ne remeti odnose – naprotiv.

Posle petnaest minuta zagrevanja i razmena sa osnovne linije, Novak i Medvedev su seli da odmore, ali se tokom tih petnaestak minuta napadački „nisu štedeli“.

Razmene i udarci su bili oštri, mada ne punom snagom, pa su se i jedan i drugi oznojili.

Đoković je radio pod budnim okom Gorana Ivaniševića, Medvedeva je nadgledao njegov trener Žil Servara, a uz Novaka je bio i kondicioni trener Ulises Badio.

Srpski as deluje „našpanovano“, manje je grešio od Rusa i svoje udarce odigravao ležernije, što je dobar uvod za ono što nas očekuje u Torinu.

Medvedev je posle oko pola sata treninga, nasmejan radio na svojim smečevima, dok je Đoković vežbao voleje na mreži.

Dvojica asova su se zatim razmenjivali na servisima, a Novak je pred kraj treninga odigrao poen posle kog je glasno uzviknuo.

Podsećamo, Đoković je u Parizu osvojio titulu, a na Završnom mastersu će probati da podigne pehar šesti put u karijeri.

Kada je reč o Završnom mastersu, sigurno je samo da do susreta Medvedeva i Đokovića neće doći pre finala, jer je Novak nosilac grupe 1, a Danil grupe 2.

Učesnici su još Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljev, Mateo Beretini, Hubert Hurkač i Kasper Rud, a alternative su Janik Siner i Kameron Nori.

Novak ovaj turnir dugo nije osvojio. Prvi put pobedio je 2008. godine, pa je vezao četiri titule od 2012. do 2015. godine. Dva puta je izgubio u finalu, od Endija Marija 2016. i i Aleksandra Zvereva 2018.

Ako ove godine pobedi, izjednačiće se sa Rodžerom Federerom, koji je šest puta bio šampion, s time da Švajcarac ima i četiri finalna poraza, čak tri od Novaka.

BONUS VIDEO Medvedev pobesneo zbog Novakovog navijača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram