Srbija futsal
Srbija futsal Foto:Greig Bertram / Shutterstock Editorial / Profimedia

Futsal reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju 3:2 u meču trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Amsterdamu.

Izabranici Dejana Majesa nisu uspeli da upišu senzaciju i daju devet golova rivalu, kako bi održali šansu da prođu dalje, posle poraza od Portugala i Ukrajine (2:4 i 1:6).

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, uspeli su da preokrenu od 0:2 do pobede i da odbrane čast, uprkos tome što su čitav turnir odigrali oslabljeni neigranjem ključnih igrača.

Srpski tim je rano krenuo sa agresivnom igrom i napadima. Već u prva dva minuta, momci u belom su imali dva pokušaja ka golu rivala, najpre Rajčević, a onda i Denis Ramić.

Međutim, već u trećem minutu su jedno loše uklizavanje Rajčevića i ništa bolja reakcija Momčilovića koštali naš tim primljenog gola u režiji Martinusa, a Holandija je povela 1:0.

Veliku šansu propustila je Srbija u šestom minutu, kada je Tomić gađao pored gola. Holandski golman je dobro reagovao.

Novi pokušaj našeg tima imao je Rajčević u sedmom minutu kada je naciljao pored stative. Usledile su dve velike šanse u razmaku od 30 sekundi, po jedna za svaku od ekipa.

Pršić je propustio priliku za Srbiju, ali uz fantastičnu odbranu holandskog čuvara mreže.

Nije mnogo prošlo, a na drugoj strani je sevnula kontra i „pospanost“ odbrane zbog koje su igrači u narandžastim dresovima imali gol-šansu, samo lopta ovog puta nije završila u mreži.

Ni dva Tomićeva udarca nisu pronašla svoju metu do 15. minuta prvog dela igre, da bi u 16. Čejar promašio gol sa tri metra, sam ispred Momčilovića.

Do poluvremena se rezultat nije menjao, iako je bilo još nekoliko prilika za srpski tim.

Novi jeftin gol za Holandiju pao je u trećem minutu nastavka. Pogodila je lopta Stefana Rakića posle šuta Sent Justena i ona završava iza leđa Momčilovića za 2:0.

Da ništa ne ide po dobru pokazale su i dve greške Kocića u rasponu od minuta. Igrao se 25. minut kada je Kocić ispustio loptu i otvorio kontru rivala i ovog puta je malo sreće bilo naklonjeno srpskom timu.

Na prvi gol Srbije čekalo se do 27. minuta kada je Slobodan Rajčević uhvatio perfektan volej posle prekida i kroz noge čuvara ga poslao u mrežu za 2:1.

Hazarderski je krenuo napred Momčilović, dodao je loptu do Stojčevskog u 29. minutu, a Stojčevski je s levog boka šutirao dvaput pored gola, iako je imao samog saigrača na drugoj strani.

Kombinacija Pršića i Stojčevskog i Matijevića završena je solidnim šutem, a lopta je završila na stativi.

Srbija je uspela da dođe do preokreta za samo 30 sekundi. Dve sjajne akcije i egzekucija Ramića i Stojčevskog je do 24. minuta označila preokret do 3:2.

Holanđani su dobili penal pet minuta pre kraja, ali ga je promašio Buzambu. Srbija je do kraja promašila još dve odlične šanse, odbranila se i slavila na kraju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Grci navijaju kao na fudbalskom stadionu za Cicipasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar