Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović; Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Srbija je slavila protiv Norveške sa 2:0 i tako napravila ogroman posao.

Fudbaleri Srbije su obezbedili B šansu za plasman na Evropsko prvenstvo, ukoliko do njega ne dođu direktno kroz kvalifikacije.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će tokom 2023. godine igrati kvalifikacije za kontinentalnu smotru, a iz grupe direktno prolaze dve najbolje plasirane ekipe.

Srbija će biti u drugom šeširu, baš kao i Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, Škotska, i Finska. Sa ovim selekcijama „orlovi“ sigurno neće igrati u kvalifikacijama.

Timovi će biti u sedam grupa sa pet timova i tri sa po šest. Pobednici grupe A divizije Lige nacija će igrati u grupama sa po pet ekipa kako bi imali vremena da igraju i završni turnir ovog takmičenja.

Žreb za Evropsko prvenstvo je na programu 9. oktobra u Frankfurtu, a u prvom šeširu se nalaze: Holandija, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarskka i Poljska.

U trećem šeširu su: Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska i Jermenija.

U četvrtom šeširu se nalaze: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva i Severna Makedonija.

Peti šešir čine: Slovačka, Severna Irska, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija i Malta.

I poslednji po jačini, šesti šešir predstavljaju Andora, San Marino i Lihtenštajn.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi i Marko Materaci sa „Boginjom“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar