Srpski napadač je ušao u istoriju reprezentacije, a njegov učinak je još impresivniji kad se pogleda na primeru svetskih asova.

Aleksandar Mitrović je još jednom bio strelac pogotka za Srbiju, ovog puta u trijumfu protiv Norveške (2:0) u poslednjem kolu Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ

Napadač Fulama igra u fenomenalnoj formi duže od jedne godine, a ne samo da je u Engleskoj pokupio brojne nagrade, već i u međunarodnom fudbalu nastavlja da beleži sjajne partije.

Odavno je Mitrović rekorder nacionalnog tima po broju golova, a protiv Norveške je proslavio i jubilarni 50. pogodak u njegovom karakterističnom stilu.

Kada je meč završio kod ormarića ga je sačekala pica što je mala tradicija koja datira još od meča sa Portugalom.

Ipak, najbolje svetlo na to koliko je zapravo Mitrović efikasan u dresu reprezentacije vidi se na primeru Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, verovatno dva najbolja fudbalera u 21. veku, pa možda i duže.

Mesi je tek na 107. meču za Argentinu stigao i do 50. pogotka, dok je Ronaldo do iste cifre u dresu Portugala stigao tek na 114. susretu.

Mitrović je to uradio za samo 76 mečeva što čini njegov učinak još impresivnijim.

Srpski fudbaler je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo postigao osam golova na osam mečeva, u Premijer ligi je u aktuelnoj sezoni bio strelac šest puta na sedam utakmica, dok je na pet susreta Lige nacija postigao šest pogodaka.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar