Foto:Screenshot/Twitter/@FSSrbije

Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena uglavnom od igrača iz domaće Superlige remizirala je sa Dominikanskom republikom (0:0) u prijateljskom meču, na kome nije viđeno mnogo šansi na obe strane.

Izabranici Ilije Stolice nisu uspeli da savladaju 159. selekciju na FIFA rang listi koja 14 meseci nije odigrala meč.

Domaćin je bolje otvorio susret i malo je nedostajalo da već u 7. minutu Romero šokira „orlove“. Bila je to jednostavna akciju u samo nekoliko poteza, a igrač domaćina je izbio sam pred golmana Đorđa Petrovića. Uspeo je Romero da lobuje našeg čuvara mreže, ali je ta lopta odskakala pored desne stative u gol aut.

PROČITAJTE JOŠ

Samo tri minuta kasnije je „orlovima“ poništen gol nakon udarca Miljana Vukadonovića. Sudija Vilijams Andreson je dosudio ofsajd, iako je Vukadinović zalomio jednog igrača rivala, a onda levom nogom plasirao loptu u suprotan ugao Diaza.

U 14. minutu je Veljko Birmnačević pokazao da je silno motivisan, a nakon jedne solo akcije po levoj strani pogodio je stativu rivala. Od tog momenta je Srbija imala inicijativu, ali nije uspevala da stvori šanse.

Umalo je naša selekcija doživela hladan tuš kada je Romero iskosa sa leve strane gotovo savladao Petrovića, koji je poslednjim naporima uspeo da loptu izboksuje u gol aut.

Drugo poluvreme počelo je pokušajem Birmančevića iz slobodnog udarca, a Dominikanci su propustili da realizuju kontranapad tri na jedan, pre svega sporom reakcijom napadača. Do kraja susreta smo videli neprecizne centaršuteve na obe strane i nekoliko oštrijih faulova.

Malo je bilo šansi za našu selekciju, a svaki pokušaj je bez problema hvatao golman gostiju Diaz.

U drugom poluvremenu je Srbija imala malo šansi, ali je najbolja prilika viđena u 81. minutu kada je Birmančević ubacio loptu u peterac, a Kosta Aleksić je tu loptu sa nekoliko metara poslao u gol aut. Lopta je zatresla samo spoljni deo mreže.

Dominikanska Republika – Srbija 0:0

Stadion: Feliks Sančez Gledalaca: Bez prisustva publike Sudija: Vilijams Anderson (Portoriko)

Srbija: Petrović, Vlalukin (od 46. Čović), Veselinović, Mićević, Urošević, Pejić, Tufegdžić (od 46. Čović), Nišić (od 86. Pusnić), Vukadinović (od 70. Aleksić), Birmanjčević, Lukić (od 46. Makarić).

Dominikanska republika: Diaz, De la Kruz, De Lukas, Rejer, Lovernj, Modesta, Eredia (od 51. Gonzales), Pineda (od 51. Nataluči), Romero, Azkona

Drugo poluvreme: Dominikanska Republika – Srbija 0:0

81′ Kakva šteta! Ubacio je Birmančević sa leve strane, a Aleksić iz peterca promašio čitav gol. Bila je ovo najbolja šansa za „orlove“ u drugom poluvremenu.

79′ Dobra prilika za Srbiju. Birmančević je ubacio sa levoj krila, ali se Makarić i Aleksić nisu najbolje snašli u petercu gostiju, te je rezultat ostao nepromenjen.

72′ Pauza za osveženje. U ovom trenutku je u Santa Domingu 27 stepeni Celzijusa, pa je sudija Anderson, kao i u prvom poluvremenu odlučilo da prekine susret zbog osveženja.

70′ Frka na terenu. Došlo je do gužve nakon jedne reakcije Ranka Veselinovića, ali su se strasti brzo smirile, te je meč nastavljen. Umesto Vukadinovića u igru je ušao Aleksić.

67′ Dve izmene u Dominikani. Lorenco i Nunjes su ušli na teren umesto Romera i Lovernja. Srbija u ovim momentima ne uspeva da napravi šansu, a rival tek povremeno uspe da razmeni nekoliko dodavanja ispred kaznenog prostora naše selekcije.

59′ Srbija ima inicijativu, ne i šanse. Fudbaleri Srbije su kontrolisali dešavanja na terenu, ali nisu uspevali da stvore izglednu šansu pred golom Diaza. Bilo je kornera, slobodnih udaraca, ali ne i šuteva koji bi mogli da promene rezultat.

50′ Opasan kontranpad domaćina. Dominikanci su u jednom momentu imali situaciju tri na jedan, ali nisu uspeli da to pretvore u pogodak. Bio je to loš centrašut, te su naši momci otklonili opasnost.

49′ Pokušaj Birmančevića iz slobodnog udarca. Fudbaler Čukaričkog je lepo „savio“ loptu, ali nije bilo dovoljno snage u tom udarcu, te je golman Diaz to lako uhvatio.

46′ Tri izmene u Srbiji. Makarić, Aksentijević i Čović su ušli u igru umesto Vlalukina, Lukića i Tufegdžića.

Prvo poluvreme: Dominikanska Republika – Srbija 0:0

45′ Poluvreme! Nakon 45 minuta su obe reprezentacije imale šanse, a „orlovima“ je poništen pogodak zbog ofsajda.

39′ Umalo gol Dominikanaca! Pokušao je direktno iz prekida Pineda, a Đorđe Petrović je to izvukao poslednjim naporima. Golman naše selekcije je boksovao loptu u korner.

38′ Grub faul Veselinovića. Nakon uklizavanja Romeru dobio je žuti karton, a domaćin je dobio slobodan udarac iskosa sa leve strane.

33′ Sve grublji Dominikanci. Domaća selekcija sve češće poseže za faulovima u želji da zaustavi naše momke. „Orlovi“ u ovim momentima uglavnom imaju inicijativu, ali u poslednjim minutima nije bilo izrazitih šansi.

26′ Kratak predah, pa šansa Srbije. Pokušao je Birmančević glavom da savlada Diaza, ali je rezultat ostao nepromenjen. U jednom momentu je sudija Anderson prekinuo meč kako bi se igrači osvežili.

14′ Stativa Birmančevića! Probio je fudbaler Čukaričkog po levoj strani Dominikanaca i sjajno šutirao, Diaz je već bio savladan, ali je lopta umesto da završi u mreži udarila u stativu i odbila se u gol aut.

10′ PONIŠTEN GOL! Srbija nije pala nakon šanse rivala, Vukadinović je ušao u kazneni prostor rivala, a onda zalomio rivala. Promenio je nogu i plasirao to u suprotni gol rivala. Sudija Andreson je na kraju odlučio da poništi gol zbog ofsajda, a na usporenom snimku nije jasno da li se Vukadinović zaista nalazi u nedozvoljenog situaciji.

7′ Kakva šansa za domaćina! Bila je to akcija u samo nekoliko poteza, a Romero se našao u sjajnoj šansi. Uspeo je čak i da prebaci golmana Srbije Petrovića, ali je ta lopta prozujala pored desne stative našeg gola.

1′ Krenuo je meč u Santo Domingu! Trenutna temperatura u ovom gradu je 29 stepeni Celzijusa, a vlažnost je 64 odsto. Naši momci nastupaju u crvenim dresovim, dok je domaćin obukao belu garnituru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare