Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić; Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

"Orlovi" bi u utorak od 20.45 u Razgradu mogli da naprave ključan korak ka Evropskom prvenstvu 2024. godine

Još 90 minuta pre nego što svi srpski fudbaleri mogu da odu na odmor. U slučaju pobede protiv Bugarske (20.45, RTS 1), otići će u sjajnom raspoloženju, jer bi Srbija po prvi put u istoriji kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počela sa tri pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri su u ponedeljak oko 14 časova sleteli u Varnu, odakle su putovali 150 kilometara do Razgrada, gde će se i igrati meč trećeg kola grupe G.

U prva dva je Srbija srušila Litvaniju sa 2:0, a onda identičnim rezultatom i Crnu Goru usred Podgorice.

Ipak, ovog puta „orlovi“ neće imati na raspolaganju Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića, koji su zbog povreda propustili prijateljski meč sa Jordanom u kom je Srbija slavila nakon mnogo muke sa 3:2.

Svestan trenutka je i Filip Kostić, koji ne priznaje ništa drugo osim trijumfa.

„Po meni je to jedna od najbitnijih utakmica, znamo šta može da nam donese. Sa eventualnom pobedom bili bismo mnogo bliži konačnom cilju. Imali smo u Beču lepu uvertiru, spremni smo za ono što nas očekuje u Razgradu. Sigurno da nam neće biti lako, ali ja verujem u pobedu, jer sa nova tri boda bili bismo mnogo bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo“, rekao je Kostić.

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

I on je istakao odsustvo Vlahovića, koji je u prva dva kola postigao tri pogotka.

„Nedostaje mi, jer mi se družimo i van terena. Sa njim imamo kvalitet više. Želim mu da se što pre oporavi, da se vrati i postiže golove kao što je to radio u klubu i reprezentaciji“.

U jednom trenutku je Kostić bio kapiten „orlova“, a koliko mu je to značilo najbolje govore njegove reči.

„Velika je čast i zadovoljstvo nositi kapitensku traku, bilo mi je prvi put, osećaj je neverovatan. Probudilo je puno nekih emocija u meni, sve to mi je samo dodatni motiv da za grb, dres i državu Srbiju dajem sve od sebe“.

Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Alberto Lingria

Očekuje se da veliki teret i ovog puta protiv selekcije Mladena Krstajića, inače bivšeg selektora Srbije, preuzme možda i najtraženiji srpski fudbaler ovog leta – Sergej Milinković-Savić. Vezista Lacija želi da Srbija upiše još jedan trijumf.

„Sigurno da ćemo ići na sva tri boda, jer onda, neću da kažem matematički, ali sigurno da smo veliki deo posla onda završili. U slučaju pobede bili bismo veoma blizu cilja i plasmana na Prvenstvo Evrope. Iskreno, nije da sam ih nešto preterano gledao, ali imaćemo najbolju moguću analizu i pripremiti utakmicu na pravi način“, nema dilemu vezista Lacija.

Nema nikakve dileme da će selektor Dragan Stojković Piksi izvući maksimum iz fudbalera pred meč sa komšijama. Bugarska od početka kvalifikacija ima samo jedan jedini bod, koji je osvojila na gostovanju u Litvaniji pre tri dana (1:1). To samo dodatno uverava sve da bi „orlovi“ trebalo relativno lako da pregrme prepreku u Razgradu.

Mečeve četvrtog i petog kola G grupe Srbija igra 7. septembra protiv Mađarske u Beogradu i tri dana kasnije protiv Litvanije u Kaunasu.


Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Subota

Litvanija – Bugarska 1:1 (1:1)

Crna Gora – Mađarska 0:0

Utorak

Bugarska – Srbija 20.45

Mađarska – Litvanija 20.45

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar