Anet Kontaveit
Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Pravi šok za sve ljubitelje tenisa. Jedna od omiljenih igračica više ne sme da igra tenis.

Anet Kontaveit, nekada druga teniserka sveta, naprasno je morala da okonča karijeru u 28. godini jer su joj lekari zabranili da se takmiči na najvišem nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Ona se oglasila na Instagramu i objasnila razloge povlačenja iz profesionalnih voda.

„Zdravo prijatelji,

Danas objavljujem da sam završila karijeru kao profesionalna sportistkinja. Nakon nekoliko poseta lekaru i konsultacija sa mojim medicinskim timom, predočeno mi je da imam degeneraciju lumbarnog diska u leđima.

To mi ne dozvoljava da treniram punim intezitetom i da nastavim da se takmičim. Zbog toga je nemoguće da nastavim na najvišem nivou na ovom veoma takmičarskom polju.

Tenis mi je dao i naučio me mnogo stvari, veoma sam zahvalna na tome. Bilo je važno za mene da nosim estonsku zastavu na teniskim terenima i da igram pred mojim navijačima širom sveta.

Spremna sam za nove izazove nakon mog poslednjeg napora kao teniserke – da uživam u igri i da se takmičim najviše što mogu na Vimbdlonu.

Hvala vam svima na neprestanoj podršci“, poručila je Kontavejt i tako zakazala oproštajni meč (ili nekoliko njih) na Vimbldonu od 3. do 16. jula.

Ipak, jasno je da neće moći da pokaže sve što zna, a te partije su je 6. juna 2022. godine dovele do drugog mesta na svetu. Doduše, to se desilo i uz malo sreće zbog povlačenja Ešli Barti iz tenisa, ali to ne oduzima na značaju.

Najveći uspeh na grend slemu joj je četvrtfinale Australijan opena 2020. godine, a u karijeri je osvojila šest titula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar