Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana su poraženi kao gosti u Subotici od ekipe Spartaka, 3:2 (1:2) u susretu 28. kola Linglong Superlige.

Rezultatski, meč u Subotici možda nije bio tako važan za Partizan, jer je borba za titulu završena, ali Savo Milošević je svakako najavio da je cilj da se zadrži drugo mesto.

Prvi deo meča pripao je gostima, drugi domaćinu, a meč su obeležili dvostruki strelci, Nemanja Nikolić kod Spartaka i Filip Stevanović u timu Partizana.

Igrao se 12. minut kada je dosuđen slobodan udarac za crno-bele na nekih 25 metara od gola Spartaka. Loptu je namestio Filip Stevanović, i sjajnim udarcem preko živog zida, poslao je kraj desne stative u mrežu domaćina, golman Ivan Dokić je stigao da je zahvati prstima, ali ne i da spreči pogodak.

Spartak se posle vođstva gostiju trgnuo, zaigrao angažovanije, pa su u 18. minutu uzdrmali i prečku preko Vidakovića, ali uz njegov faul prilikom skoka, pa gol ne bi bio priznaat i da ga je postigao.

Ipak, 11 minuta kasnije, Subotičani su iskoristili grešku odbrane Partizana, oduzeli su loptu na polovini protivnika, ona je stigla do Nemanje Nikolića, bivšeg igrača crno-belih, koji je šutirao sa 15 metara i pogodio za 1:1.

Lopta je na putu ka golu pogodila Nemanju Miletića i promenila smer, tako da Stojković nije mogao da spreči pogodak.

Partizan je pred kraj prvog dela stekao novu prednosti i to opet zahvaljujući Filipu Stevanoviću, kojem je to bio sedmi gol ove sezone u Superligi.

Sjajno je iskombinovao sa Umarom Sadikom, koji je u 35. minutu i sam imao dobru priliku, kada je šutirao glavom.

Sadik je Stevanoviću poslao odličnu povratnu loptu, a mladi napadač Partizana bio je neumoljiv, šutirao je sa sedam metara za 1:2 i odlazak na odmor.

U poluvremenu, oba trenera su izvršili po izmenu, ali čini se da je Spartak znatno bolje krenuo.

U prvih 15 minuta nastavka delovali su agilnije i konkretnije, imali su veliku priliku preko rezerviste Šormaza u 58. minutu kada je Stojković odbranio njegov udarac, ali posle kornera, Nemanja Nikolić je bio najprisebniji, iz gužve je uspeo da zatrese mrežu gostiju za 2:2.

Pokušao je Savo Milošević izmenama odmah da trgne svoj tim, ali čini se da nije uspeo.

Nedugom posle izjednačenja, tačnije 11 minuta kasnije, Spartak je stigao i do vodećeg, ispostavilo se i pobedonosnog pogotka.

Igrao se 69. minut kada je Stefan Denković krenuo u odličan solo prodor, nanizao je nekoliko igrača pre nego što je uputio precizan šut u desni donji ugao – 3:2.

Posle toga, domaćin je umešno čuvao prednost, pokušaji crno-belih nisu bili tako ubedljivi, nedostajalo je koncentracije u završnoj trećini, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Spartak – Partizan 3:2 (1:2)

Stadion: Gradski. Sudija: Zoran Široki. Strelci:  Nikolić u 29. i 58, Denković u 69. minutu za Spartak, a Stevanović u 12. i 44. za Partizan.

Spartak: Dokić, Ivanović, Srećković (od 78. Jovanović), Vidaković, Denković (od 90+4 Vujnović), Dunđerski, Nikolić, Urošević, Marčić, Vidović, Bjelović (od 46. Šormaz, od 90. Baić).

Partizan: Stojković, Miletić (od 73. Smiljanić), Ostojić, S. Pavlović, Brežančić, Zdjelar (od 46. Suma), Šćekić, Asano (od 60. Matić), L. Pavlović, F. Stevanović, Sadik (od 60. Lakčević, od 78. Vitas).

90+4 Kraj meča! Pobeda Spartaka

Meč je završen pobedom Spartaka.

90′ Četiri minuta nadoknade

Sudija će produžiti meč četiri minuta.

90′ Izašao i Šormaz

Šormaz koji je ušao u nastavku, ne moiže da nastavi meč, na terenu je Mihailo Baić.

86′ Spartak se dobro brani

Partizan nema još mnogo vremena za promenu rezultata. Domaćin se umešno brani, nekoliko minuta ih deli od pobede nad ekipom iz Beograda.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

83′ Pokušaj Pavlovića, Dokić siguran

Imao je Partizan priliku da izjednači, Pavlović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ivan Dokić na golu bio siguran, ostaje 3:2.

78′ Menja i Gaćinović

Nova izmena kod Subotičana. Nikolu Srećkovića je zamenio Strahinja Jovanović.

76′ Povreda Lakčevića, Vitas na terenu

Nikola Lakčević, koji je u 60. minutu zaigrao umesto Sadika, povredio se i ne može da nastavi meč.Umesto njega je ušao Uroš Vitas.

73′ Milošević zamenio Nemanju Miletića

Nova izmena u timu Partizana, Nemanju Miletića na terenu je zamenio Milan Lola Smiljanić.

72′ Dosta uzbuđenja u nastavku

Odlična utakmica u nastavku, posebno kad je reč o igračima Spartaka koji su uspeli da naprave preokret. Nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv meč do kraja.

69′ Simultanka Denkovića!

Sjajna solo akcija Stefana Denkovića. Prihvatio je loptu na 30 metara od gola Partizana, krenuo je u dribling, prešao nekoliko igrača i neočekivano lako došao do pozicije za šut. Nije oklevao, bio je precizan i Stojković je po treći put savladan!

69′ Gooooool! Spartak vodi sa 3:2!

68′ Šansa za Sumu

Sejduba Suma imao je prvu priliku na meču. Odlično je izbio pred gol, ali je slabo šutirao i Dokić je uhvatio loptu.

64′ Inicijativa domaćina donela izjednačenje

Subotičani su bolje ušli u drugo poluvreme, bili su konkretniji i zasluženo su stigli do izjednačenja. Milošević pokušava da izmenama poremeti njihov ritam, čini se da želi više loptu u svom posedu, videćemo da li će to doneti neku promenu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

60′ Milošević vrši još dve izmene

Savo Milošević je rešio da odmah posle primljenog gola izvrši dve izmene. Sadika je zamenio Nikola Lakčević, dok je umesto Takume Asana na terenu Bojan Matić.

58′ Ponovo je Nikolić strelac za domaći tim

Vidaković je u akciji pre kornera i pogotka imao sjajanu šansu, šutirao je sa desetak metara, a Stojković je sjajno intervenisao i sprečio gol. Ipak, posle kornera, stvorila se gužva u petercu gostiju, najspretniji je bio Nemanja Nikolić koji je sa dva tri metra samo ubacio u mrežu – 2:2.

58′ Goooool! 2:2

53′ Velika prilika za Šormaza!

Sjajna šansa za domaći tim. Nemanja Nikolić je poslao sjajan pas u prostor „spoljnjom“, izbacio je Stefana Šormaza pred gol crno-belih, ali je mladi napadaač, koji je zaigrao od početka drugog dela umesto Bjelovića, sa desetak metara šutirao pored desne stative gola Partizana. Propustio je veliku priliku da donese izjednačenje svom timu.

49′ Pokušaj Nikolića glavom

Spartak je imao prekid sa desne strane, lopta je ubačena u kazneni prostor, glavom je šutirao Nemanja Nikolić, ali nije bio dovoljno precizan.

46′ Dve izmene u timovima

U timu Spartaka umesto Luke Bjelovića ušao je Stefan Šormaz, a kod Partizana Sašu Zdjelara zamenio je Sejduba Suma.

46′ Počelo je drugo poluvreme meča u Subotici

Krenuo je drugi deo utakmice na stadionu Spartaka.

45′ Kraj prvog dela

Završeno je prvo poluvreme u Subotici. Sve je u znaku Filipa Stevanovića, mladi igrač crno-belih je postigao oba gola za Partizan, očigledno je raspoložen za igru. Spartak je nekoliko puta pripretio, iskoristio jednu priliku, ali im je koncentracija pala u samom finišu prvog dela i zato na odmor odlaze sa negativnim rezultatom.

44′ Stevanović, opet u metu

Sjajna akcija mladog napadača crno-belih Filipa Stevanovića. Prošao je nekoliko igrača Spartaka, dodao loptu Sadiku, usledila je pravovremena povratnaa lopta ka Stevanoviću, siguran i precizan udarac po zemlji sa sedam metara, Partizan je tako poveo ponovo – 1:2. Sedmi gol Stevanovića u sezoni. Definitivno, glavni akter meča u Subotici u prvom delu.

44′ Goooooool! 1:2

35′ Velika šansa za Sadika!

Rajko Brežančić je odlično prošao po levoj strani, centrirao kao na tacni Sadiku koji je šutirao sa nekoliko metara glavom, ali za malo je bio neprecizan. Velika šansa za goste iz Humske je propala.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

29′ Nikolić strelac izjednačujućeg gola

Došli su do lopte igrači Spartaka na nekih 30 metara od gola Partizana. Nemanja Nikolić je krenuo u prodor, šutirao je sa nekih 15 metara, loptu je na putu ka golu zakačio Nemanja Miletić, dovoljno da joj promeni smer i da ona završi pored Stojkovića u mreži Partizana – 1:1.

29′ Gooooooool! 1:1.

22′ Dribling Sadika

Lep prodor Sadika poi desnoj strani, ubacio se u kazneni prostor, centrirao je po zemlji u peterac, ali je Mihajlo Ivančević reagovao i izbacio loptu u korner u poslednji čas.

18′ Pripretili i Subotičani

Pokušali su igrači Spartaka da ugroze gol protivnika, posle solidnog šuta sa 20 metara dobili su korner, Vladan Vidaković je bio najviši u skoku, šutirao je sa linije peterca glavom i pogodio prečku, ali je sudija pokazao da se igrač Spartaka prethodno poslužio rukama i tako načinio prekršaj.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

13′ Šesti gol Filipa Stevanovića

Bio je to šesti gol Stevanovića ove sezone. Sjajno je izveo prekid, prelep gol.

12′ Gooooooool! Partizan vodi, 0:1!

Partizan vodi! Slobodan udarac za crno-bele sa nekih 25 metara od gola Subotičana, malo iskosa po levoj strani. Filip Stevanović je poslao loptu preko živog zidaa, golman Spartaka Ivan Dokić je vrhom pristiju dotakao loptu, ali ne i dovoljno da spreči da ona završi u mreži!

08′ Šut Pavlovića

Pokušao je i Lazar Pavlović, on je uputio udarac sa 18 metara, ali nije bio precizan, tako da je rezultat ostao neporomenjen.

07′ Prvi pokušaj Partizana

Pokušao je Filip Stevanović. Prošao je po desnoj straani, ušao u kazneni prostor i šutirao sa desetak metara, ali mlako, pravo u naručje golmana Spartaka.

01′ Počeo je susret u Subotici

Meč je počeo, sa centra su krenuli fudbaleri Partizana.

16.26 – Crno-beli žele treći trijumf

Ovo je treći susret dve ekipe u ovoj sezoni. Oba prethodna dobio je Partizan sa po 4:0. Meč treba da počne za moji minut…

16.20 – Četiri izmene u Spartaku

I trener Subotičana Vladimir Gaćinović napravio je četiri izmene u odnosu na prethodnu utakmicu sa Inđijom. U ekiupi neće biti Tekijaškog, Ivančevića, Jocića i Tufegdžića.

16.03 – Nema Natha, Markovića i Sume

Partizan će već za četiri dana na megdan večitom rivalu u borbi za finale Kupa, pa u Subotici ne igraju Lazar Marković i Bibras Natho (nisu ni na klupi), Sejduba Suma je na klupi, dok Brežančić na levom beku menja Uroševića.

15.59 – Sadik ipak u startnih 11

Napadač crno-belih Umar Sadik našao se u centru pažnje na prethodne dve utakmice, ali je trener Savo Milošević ipak odlučio da ga uvrsti u startnih 11. Između mira u Humskoj i biznisa, odnosno discipline i ponuda od 10 miliona evra – više o ovoj temi pročitajte na Nova.rs.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

15.55 – POZNATI SASTAVI

Subotičani su desetkovani bili pred ovaj meč, o čemu je pričao i trener Vladimir Gaćinović, pa se opredelio za ovih 11 igrača: Dokić, Ivanović, Srećković, Vidaković, Denković, Dunđerski, Nikolić, Urošević, Marčić, Vidović, Bjelović.

Trener Partizana odlučio je da meč počne u sastavu: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Brežančić, Zdjelar, Šćekić, Asano, L. Pavlović, F. Stevanović, Sadik.

15.52 – Partizan misli na Kup

Partizan je ostao bez titule, ali bi mogao peti put zaredom da osvoji trofej Kupa Srbije. Zato su crno-beli usmerili sve misli na sredu, kada će u polufinalu dočekati Crvenu zvezdu od 20 časova. Za finale se igra jedan meč, a drugi polufinalni par čine Čukarički i Vojvodina (sreda, 17).

15.50 – Dobro došli!

Dobar dan i dobro došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti meč 28. kola Superlige između Spartaka i Partizana u Subotici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar