Foto: EPA-EFE/VLASTIMIL VACEK

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su od Sparte iz Praga rezultatom 4:1 (2:0) u revanš utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zagrebački tim je tako, posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od atinskog AEK-a ostao i bez Lige Evrope, pa će igrati u Ligi konferencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvetilo mu se loše otvaranje utakmice, kada je Filip Panak idealno pronašao svog saigrača već posle 120 sekundi igre.

Dinamo je u 29. minutu imao dobru šansu i nedovoljno dobar šut Martina Baturine, mada je i Sparta imala šansu u 35. minutu da uveća prednost dodatno.

Hrvati su u 56. minutu preko Ljubičića mogli da smanje na 2:1, ali je Robert gađao pravo u golmana Sparte Petera Vindala.

Golove za pobednički tim postigli su Lukas Haraslin u 2. minutu, Asger Sorensen u 24. minutu, Panak se u 67. minutu upisao i u strelce, a Dimamo je u međuvremenu vratio nadu da može da sačuva 3:1 iz prvog meča.

Jedini gol za zagrebačku ekipu postigao je spomenuti Baturina u 71. minutu, ali je onda Viktor Olatundži u 87. minutu završio posao u korist češkog tima za koji nastupa i srpski internacionalac Veljko Birmančević.

Sparta je mogla i pre gola Olatundžija da reši praktično reši pitanje pobednika i da dva minuta posle gola Panaka pogodi mrežu i četvrti put.

Tada je šansu propustio Jaroslav Zeleni koji je prošao Šutala i imao izglednu priliku, ali promašaj nije skupo koštao praški klub.

BONUS VIDEO: Majstorije iz kolevke fudbala: Siđi do reke, pa da raspalimo po lopti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar