Foto: Starsport

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Partizana porazom su se oprostili od evropskih takmičenja ove sezone, a bolji u Humskoj u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu konferencija bio je Nordsjeland sa 1:0.

Danska ekipa je sa ukupnih 6:0 u dvomeču prošla u grupnu fazu Lige konferencija, dok će Partizan morati da se posveti srpskom šampionatu.

U prvih deset minuta utakmice gotovo se ništa značajno nije dešavalo, a Bibars Natho je jedini zapretio sa distance.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni u narednih petnaestak minuta nije bilo šansi ni na jednoj od strana, a tempo je bio veoma mlak. Nordjesland je držao nešto veći posed, dok su Partizanovi napadi bili za nijansu opasniji.

U 26. minutu Osman je propustio zicer. Sjajno je krilni napadač Nordsjelanda istrčao kontru nakon izblokiranog šuta Natha, dobio je kvalitetnu loptu u prostor, zalomio je jednog igrača Partizana, imao je situaciju jedan na jedan sa golmanom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Međutim, Osman se za taj promašaj iskupio u 30. minutu. Antman je čekao, Tverskov je dobio loptu po levoj strani i asistirao Osmanu, koji je lako pogodio mrežu sa nekih sedam metara.

Foto: Starsport

U 35. minutu Nigren je dobio loptu u prostor, izašao je sam pred golmana Jovanovića, koji je odbranio njegov udarac po zemlji. Dorgeles je nakon toga pokušao da lobuje čuvara mreže, ali je prejako zahvatio loptu.

Osman je ubrzo nakon toga opet zapretio, dobio je loptu po desnoj strani, krenuo ka sredini, ali je pored dva defanzivca šutirao preko gola.

Partizan je pred kraj prvog poluvremena mogao da izjednači, ali je nakon loše intervencije golmana Nordsjelanda, Svetozar Marković šutirao nedovoljno jako i ne baš precizno. Zapretio je i Natho, opet sa distance, ali je dobro postavljeni golman lako ukrotio njegov udarac.

Na poluvremenu su u oba tima izvršene po dve izmene, ali ritam utakmice se nikako nije promenio.

Foto: Starsport

Sve do 62. minuta nismo videli ništa zanimljivo, a onda je Saldanja imao prodor po desnoj strani, kada je okrenuo čuvara i izborio korner. Rezervista Zahid je centrirao loše, a igrači Nordsjelanda su izblokirali dva šuta crno-belih.

Nemanja Nikolić je kao rezervista nešto kasnije prebacio odbranu Danaca i proigrao Aldua Kalulua, koji je prebacio golmana, ali nije pogodio gol.

Na tribinama je u nekoliko navrata odzvanjalo „Uprava napolje“, a navijači su bili vidno razočarani još jednom bledom partijom tima Igora Duljaja.

Foto: Starsport

Kristijan Belić je pokušao sa distance u 81. minutu, ali je i njegov pokušaj osujećen, a posle kornera nije bilo opasnosti.

Nikolić je u 82. minutu dobio dva žuta, odnosno crveni karton i pokazan mu je put u svlačionicu zbog nesportskog ponašanja. Jedan igrač Nordsjelanda je nekoliko minuta bio na travi u bolovima, držao se za glavu, ali je uspeo da se pridigne i napusti teren.

Do kraja utakmice nije bilo zanimljivih detalja i ozbiljnih napada.


Partizan – Nordsjeland 0:1 (prvi meč 0:5)

(Osman 30)

Stadion Partizana, Beograd. Sudija: Kevin Klensi (Škotska).

Partizan: Jovanović – Stojković, Marković, Ilić, Antić – Kanute (od 60. Šćekić), Belić – Severina (od 60. Kalulu), Natho (od 46. Zahid), Menig (od 46. Trifunović) – Saldanja (od 71. Nikolić).

Nordsjeland: A. Hansen – Hej, K. Hansen, Nagalo, Frese – Dorgeles, Tverskov (od 46. Askone), Svenson (od 69. Sertdemir) – Antman, Nigren, Osman (od 46. Harder).

Partizan - Nordsjeland 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar