Kristijano Ronaldo
Foto: EPA-EFE/PETER POWEL

Povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted i dalje privlači mnogo pažnje. Španski novinar Giljero Balage otkrio je šta se sve dešavalo u toku prelaznog roka prilikom dogovaranja transfera Portugalca.

PROČITAJTE JOŠ

Na prvom meču po povratku u klub Ronaldo je već postigao dva pogotka za klub u kom je izgradio ime jednog od najboljih na planeti.

Španski novinar pojasnio je kako je došlo do transfera u Junajted i kako je Portugalac ostao bez svetloplave opreme Sitija.

„Ronaldo i Mendeš su pregovarali sa Sitijem. Hteli su tamo, a Pep je bio veoma zainteresovan. Obećao je Ronaldu da će postići više od 40 golova u sezoni. Juventus je to prihvatio. Hteli su da ga prodaju već dve godine, iako su to kroz prijateljske novine demantovali. Koliko je veliki taj transfer bio govori i činjenica da je o njemu pričalo udruženje evropskih klubova. Predsednik organizacije je čak u ‘WhatsApp’ grupi to komentarisao.“

Pojasnio je i gde je nastao problem.

„Pre nego što je Siti mogao da ga dovede, morao je da proda jednog ofanzivca jer ih je previše. Stigla je Barselona na čelu s Laportom. Bila je zainteresirana za Sterlinga, Gabriela Žesusa i Bernarda Silvu, ali je sve propalo kada im je nestalo novca.“

FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL
FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Pojasnio je da je Ronaldo želeo da ode u Siti, ali da istovremeno nije želeo da ostavi sebe bez opcija i ostane u Torinu.

„Ronaldo je htio u Siti, ali je morao da ima plan B. Pojavio se Junajted, koji je ponudio čak i bolju platu od gradskih rivala, a manju nego Juventus. Junajted prvotno nije bio zainteresiran, ali kad se pojavila ta opcija, znali su da se može i treba vratiti samo kod njih. Bili su oduševljeni što ga mogu dovesti za samo 15 miliona uz bonuse. Junajted je pobedio i krenuo je narativ o povratku razmetnog sina“, završio je španski novinar.

BONUS VIDEO Novak Đoković izjava posle finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar