Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Fudbalska federacija Kosova izdala je saopštenje u kome se navodi da su dobili informaciju od Fudbalskog saveza Španije da će utakmica između dve selekcije biti odigrana po protokolima FIFA i UEFA.

U saopštenju saveza tzv. Kosova, stoji da je prvi čovek federacije Agim Ademi primio poziv iz krovne institucije španskog fudbala koja je tom prilikom izrazila žaljenje zbog vesti koje su pojedini mediji objavili da će se utakmica igrati pod posebnim uslovima.

Iz španske federacije su prema tvrdnjama sa Kosova garantovali da će meč biti odigran po UEFA i FIFA protokolima.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju se, takođe, navodi da je Fudbalska federacija Španije izrazila gostoprimstvo za kosovski nacionalni tim i bila otvorena u saradnji za sve potrebe koje FFK može imati.

Ademi je izrazio poverenje u Fudbalsku federaciju Španije i očekivanja da će se odigrati dve veoma dobre utakmice, kako u Sevilji, tako i na tzv. Kosovu.

Zvaničnici UEFA takođe su kontaktirali Ademija kako bi razjasnili stvorenu situaciju i potvrdili da je sve u redu i da će se meč odigrati kako je planirano.

U medijima se pojavila informacija da je Ministarstvo spoljnih poslova Španije odličilo da će reprezentacija te zemlje odigrati utakmicu na svojoj teritoriji s tzv. Kosovom, ali da „rival neće imati status kao ostale reprezentacije“.

FFK je burno reagovala i najavila da neće odigrati utakmicu sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu ako ne budu intonirane himne i ne bude zastave Kosova, odnosno ako se ne poštuju protokoli predvidjeni za utakmice fudbalskih reprezentacija kako je to utvrdjeno pravilima FIFA i UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar