Foto: Nils Petter Nilsson/TT via AP
Foto: Nils Petter Nilsson/TT via AP

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu Španija je izgubila od Švedske 2:1, dok je Italija remizirala sa Bugarskom (1:1), a obe utakmice uticale su na rekorde nacionalnih selekcija.

Naime, Španija važi za selekciju koja redovno dominira u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. O tome govori podatak da je njihov poslednji poraz u ovom takmičenju bio od Danske u martu 1993. godine, kada je rezultat bio 1:0 za Skandinavce.

PROČITAJTE JOŠ:

Niz bez poraza trajao je 28 godina i 66 utakmica, ali ponovo je skandinavska reprezentacija uspela da osujeti „crvenu furiju“, ovoga puta to je bila Švedska.

Aleksandar Isak i Viktor Klason su svojim golovima režisirali poraz Španije, koja sada ima utakmicu više i dva boda manje od prvoplasirane Švedske.

Aktuelni šampion Evrope, selekcija Italije odigrala je pomalo razočaravajući remi sa Bugarskom, ali to ipak nije mnogo promenilo njihov nepobedivi niz.

Naime, Italijani su sada u seriji od 35 utakmica na kojima nisu izgubili, čime su izjednačili rekord Brazila i Španije po tom pitanju.

Reprezentacija Brazila taj učinak je ostvarila u periodu od 1993. do 1996. godine, dok je Španija to uradila u razmaku od 2007. do 2009. godine.

Foto: AP Photo/Luca Bruno
Foto: AP Photo/Luca Bruno

Narednu utakmicu, Azuri igraju protiv Švajcarske, u gostima, 5. septembra i to će im biti prilika da i zvanično obore rekord i osame se na vrhu te liste.

Uz to, Švajcarska je prvi konkurent Italiji u borbi za prvo mesto u grupi, pa će to biti motiv više da se odnese pobeda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar