FK Crvena zvezda, FK Kluž
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Marijus Šumudika, trener Kluža, imao je gotovo filmski nastup na konferenciji za medije nakon poraza od Crvene zvezde. Nekoliko puta se našalio, koristio slikovite metafore, ali i istakao da njegove igrače treba da bude sramota zbog igre.

PROČITAJTE JOŠ

„U prvom redu moramo da priznamo da je ovo sraman rezultat. A to je sve ostvareno zahvaljujući neverovatnim greškama. Ne bih želeo da se na tome zadržavam i žalim ali dok igraš fudbal, stalno učiš, stičeš nova saznanja. Ne bih ni da moji igrači i dalje nastave sa ovakvim stanjem kao večeras u Beogradu. Želim da naglasim da smo se susreli s ekipom koja je delovala odmornije nego mi. Videli smo da u igri jedan na jedan da su dobili sve duele. Videli ste da u prvom poluvremenu su samo dva puta stigli do šesnaesterca i oba puta smo primili golove. U drugom smo im dali dva poklon gola. Ništa, bilo je u igri jedan na jedan, čak iz kornera, olako primljeni golovi. To treba vežbati i ukoliko je greška trenera, preuzimam odgovornost. Taman kad smo se smirivali, dobijali smo gol i prekidali tu transformaciju. Upozoravao sam ih na igrača od 193, Pavkova, na koga idu sve lopte i koje on sprovodi dalje. Kod drugog gola, lopta je nameštena, a niko se ne podmeće da spreči taj šut. U petom minutu već počinjemo sa 0:1, jer gubimo čistu loptu, iako sam im preneo da je prvih četvrt sata najvažnije. Ovakve golove koje smo primili, na taj način smo primili da ja to nisam video ni u trećoj diviziji gde sam bio trener“, iskren je trener Kluža.

Ne samo da je nastavio na isti način, već je istakao da igrače treba da bude sramota.

„Svaki put kad dođem pred vas, dolazim sa istinom, imam snage da priznam svoje greške, ali ovom prilikom mislim da bi trebalo da sedi pored mene još šest, sedam igrača i da oni objasne šta se desilo. Trebalo bi da ih je stid u odnosu na ono što su pokazali. Imali smo problema s povredama i otkazivanjima i najveći broj utakmica u Evropi. Sreli smo jednu normalnu ekipu, ekipu koja je profitirala od naših grešaka, a koja ima dobre igrače i dobro plaćene igrače. Vrede više, a ako smo skloni da pravimo poklone domaćinima, šta ja da radim. Da uzmem pištolj da upucam nekog kad izgubi igrača. Tri gola smo primili iz kontri, šta da radimo. Kao Plejstejšnu, FIFI, tamo bih pokušao nešto da uradim, ovde nisam mogao. Ivanić kod kornera daje gol bez skoka. Šta je da radim? Zar ja da uđem da skačem sa Ivanićem, grešim li u nečemu? Pitajte i srpske novinare šta da radim“.

Istakao je da priznaje svoje greške.

„Za ono što sam ja kriv, spreman sam da prihvatim krivicu, ali tu je bilo banalnih situacija i kao kada otvoriš lopovu vrata i kažeš ‘evo ti Roleks, nosi’. Vi se smejete, a to je istina i ja to ne mogu da držim više u sebi. Iz dva centaršuta dva gola, a u drugom poluvremenu kao da je stigao Božić smo poklanjali. Mene niko ne brani, svi me napadaju, a pokušavam da budem korektan. Niko da stane u moju odbranu. Ovde sam previše dobar. Danas posle utakmice sam morao neke igrače da vodim i u toalet pošto su bili uzbuđeni. Šta da okrećem sada kad je 4:0?“

Odlučio je da se izvini Rumuniji.

„Iako je razlika u vrednosti igrača u korist Crvene zvezde, naši igrači su im i pored toga što su ovi vredniji, davali poklone. Čestitam Zvezdi na rezultatu, imaju sjajnu publiku i želim im mnogo sreće u budućnosti. Izvinjavam se mom narodu i državi zbog ovoga što se desilo, ali bih želeo da dođem na vaša mesta tu i da čujem od vas mišljenje o utakmici, da li je trener kriv za ovo večeras. Ako je kriv…“

Bonus video: Atmosfera sa meča Zvezde i Kluža

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram